Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis, in sedinta de marti, sa retraga licenta audiovizuala a televiziunii Zeus TV, detinuta de Luis Lazarus, din cauza ca postul si-a intrerupt emisia mai mult de 90 de zile, scrie Mediafax.

Potrivit articolului 57, alineatul 1 din Legea audiovizualului, "Licenta audiovizuala analogica se retrage de Consiliu in urmatoarele situatii: b) titularul inceteaza sa difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licenta audiovizuala mai mult de 90 de zile, pentru motive de natura tehnica, si mai mult de 96 de ore, pentru orice alte motive imputabile titularului".

Reprezentantii CNA au facut un control la sediul televiziunii Zeus TV in luna iunie, constatand ca acesta este inchis.

Pe de alta parte, potrivit reprezentantilor CNA, televiziunea Zeus TV si-a intrerupt emisia mai mult de 90 de zile si nu a notificat Consiliul pentru a preciza care sunt motivele pentru care si-a incetat emisia.

Televiziunea Zeus TV a inceput sa emita in mai 2011, fiind disponibila atunci pe UPC Digital si in grilele unor operatori de cablu mai mici din tara. In grila Zeus TV se regaseau la momentul respectiv 44 de programe, emisiunea centrala fiind "Luis Lazarus Live". In iulie 2012, Zeus TV a fost scos din grila UPC Digital.

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a aprobat, in 1 februarie 2011, solicitarea lui Luis Lazarus de a lansa televiziunea generalista Zeus TV.

Luis Lazarus si-a prezentat pentru prima data intentiile de a lansa televiziunea generalista Zeus TV in data de 4 noiembrie 2010, in sedinta CNA. Atunci, Lazarus a spus ca este pe punctul de a finaliza procesul de achizitie a postului Canal Teleshop, care urma sa fie operat sub denumirea Zeus TV, prin societatea Lazarus Media, la care este actionar majoritar (90%). La societatea Lazarus Media este actionar si Marinca Rolea (10%), bunica lui Luis Lazarus.

El a precizat atunci ca preia Canal Teleshop de la societatea Info Eureshop SRL, care ii avea ca actionari pe: Toma Constantin (60%) - asociat principal, Gelu Alin Ion - 15%, Choi Seong Koog (Coreea de Sud) - 15% si Schollenbarger Kenneth Todd (SUA) - 10%.

Luis Lazarus nu a precizat atunci cu ce suma a preluat Canal Teleshop de la societatea Info Eureshop SRL, insa a spus ca vrea sa investeasca "nelimitat" in transformarea acestei televiziuni in Zeus TV.