Pagina de internet russiatoday.ro anunta inceperea emisiei in limba romana a postului de propaganda al Kremlinului, Rusiia today, peste 19 zile. Potrivit unei numaratori inverse publicate pe site, care nu are alt continut pentru moment, pana la lansarea televiziunii mai sunt 19 zile si 45 de minute.

Evenimentul zilei, care a scris primul despre acest subiect, anunta ca exista si un cont de facebook cu acelasi nume.

Reporter Virtual scria la inceputul lunii septembrie ca Dan Musetoiu, director de programe al postului TV The Money Channel, intentioneaza sa lanseze un proiect editorial cu numele Russia Today, acelasi cu al televiziunii de stiri din Rusia.

Potrivit sursei citate, Musetoiu a depus pe 28 august o cerere la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) in vederea inregistrarii brandului "Russia Today". Contactat de DailyBusiness.ro, el a confirmat ca intentioneaza sa lanseze un produs editorial cu acest nume.

Intrebat daca proiectul va fi in colaborare cu televiziunea rusa ce poarta acelasi nume, Dan Musetoiu a spus ca deocamdata nu poate da mai multe detalii. Avand in vedere ca inregistreaza la OSIM un brand utitlizat in alta tara este posibil ca acest proiect sa fie realizat in parteneriat cu rusii, mai scrie sursa citata.

Russia Today este considerat de occidentali un post de propaganda al Kremlinului.