Revista Elle si-a anuntat vineri, intr-un comunicat, decizia de a inceta colaborarea cu Mihaela Radulescu, care a semnat timp de mai bine de 10 ani o rubrica permanenta in paginile publicatiei. "Ii respectam Mihaelei Radulescu dreptul la opinie, dar, din nefericire, comentariile sale din ultimele zile au atras numele revistei Elle intr-o controversa din care nu ne dorim sa facem parte. Regretam ca am fost nevoiti sa luam aceasta decizie si ii multumim Mihaelei Radulescu pentru anii pe care i-am parcurs alaturi si pentru proiectele pe care le-am realizat impreuna", explica redactia revistei Elle.

Mihaela RadulescuFoto: Agerpres

Decizia vine dupa ce Mihaela Radulescu a scris pe blogul sau, pe 5 aprilie, adresandu-se persoanelor gay, urmatoarele: "Sunteti oameni anormali, oricat va deranjeaza ca va numim asa - dar, daca va asumati 'diferenta', faceti-o cu eleganta, discretie, convingere, nu neaparat dand iama in dulapul femeilor si in fardurile lor. Nu ne agresati vizual copiii pe strada, caci noi nu avem cui ne plange, fiind o majoritate obligata sa respecte drepturile unei minoritati:)), ci respectati si voi drepturile copiilor nostri de a creste normal si de alege...drept".

In textul sau, Mihaela Radulescu a scris, printre altele: "Cred ca o atitudine normala ar fi sa nu-i deranjam cu nimic pe cei care aleg sa fie gay, adica homosexuali, dar nici ei pe noi, vizual vorbind. Adicatelea, daca ei si-ar face treaba intre patru pereti, fara sa mai si afiseze, sfidator, o pensata, rujata, efeminata si de neinteles intre doi purtatori de penis. Tot normal mi s-ar parea ca drepturile unei minoritati sa fie respectate in egala masura cu drepturile unei majoritati. Sa nu-mi spuneti ca, in calitate de parinti de baieti, sau chiar de fete, nu va ingrijoreaza putin ideea de a-i vedea luand-o pe ...la spatele educatiei pe care i-ati oferit-o si sa nu-mi spuneti ca va bazati mai mult pe deschiderea mintii, decat pe incarcarea ei cu o morala anume, solida si dreapta".

Mihaela Radulescu sustine ca are "prieteni gay, lucrez cu ei, nu manifest niciun fel de ura sau discreditare in fata lor si nici dupa ce parasesc incaperea. Eu am reusit sa invat lectia tolerantei. Si chiar ii admir pe cei decenti, mereu stilati, sensibili si destepti, care nu sar calul in nicio directie. Dar n-am sa reusesc niciodata sa inteleg de ce trebuie sa fiu de acord cu exagerarile unora dintre ei, de le cele vestimentare la cele comportamentale, in public si pana la aberanta casatorie intre oameni de acelasi sex , care mai cresc si un copil in formula asta 'inedita'".

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii a fost sesizat, miercuri, 8 aprilie, de trei persoane fizice cu privire la afirmatiile Mihaelei Radulescu referitoare la comunitatea gay. Probabil ca plangerile nu vor fi solutionate inainte de 30 aprilie, atunci cand se constituie noul Colegiul al CNCD, a declarat pentru HotNews.ro presedintele Consiliului, Csaba Asztalos. Acesta a anuntat ca "vom cita partile, vom solicita punctele de vedere si intr-un termen rezonabil vom avea o decizie".