Consiliul de Administratie al SRTv a aprobat in sedinta de joi participarea la concursul Eurovision, editia 2017, potrivit unor surse, insa sub rezerva acceptarii de catre European Broadcasting Union (EBU) a unor conditii favorabile Televiziunii Romane.

De asemenea, membrii CA au discutat despre situatia datoriilor catre EBU, precum si situatia platilor si proiectele urmatoare - colaborare si consultanta sustinuta de specialistii organizatiei internationale. Consultantii ar urma sa vina in luna octombrie pentru a asigura suportul in vederea realizarii formei finale a proiectului de reorganizare. Consultanta EBU va fi gratuita si asigurata de directori generali si directori (fosti si actuali) ai unor televiziuni europene.

TVR nu a participat anul acesta la Eurovision, din cauza datoriilor pe care TVR le are fata de European Broadcasting Corporation. A fost o premiera in istoria evenimentului muzical european. Potrivit Eurovision.tv, organizatia televiziunilor publice din Europa, European Broadcasting Union (EBU) a retras accesul TVR la toate serviciile statelor membre, din cauza faptului ca, in mod repetat, nu si-a platit datoriile catre aceasta uniune.

Datoriile invocate atunci de EBU se ridicau la 16 milioane de franci elvetieni.