Emisiunea "Romania 9" pe care Ionut Cristache, recent venit de la Antena 3, a lansat-o saptamana aceasta la TVR va fi principalul program al Televiziunii publice in campania electorala. Cristache s-a remarcat deja cu primele editii ale emisiunii, in care i-a avut ca invitati, intre altii, pe Alina Gorghiu, jurnalistul Mirel Curea de la Evenimentul Zilei, urmaritii penal Elena Udrea si Sebastian Ghita.

Ionut Cristache, TVRFoto: TVR

TVR anunta ca in campania electorala pentru parlamentare, care incepe astazi, va difuza peste 7.000 de minute dedicate alegerilor, pe posturile TVR 1, TVR International, TVR Moldova si pe canalele regionale. Televiziunea publica va contribui cu stiri si emisiuni de promovare electorala si dezbateri cu reprezentantii partidelor.

Pe langa doua calupuri zilnice, de cate cinci minute, de stiri electorale (dupa stirile de la 17.00 si 23.00, programele de stiri vor avea la randul lor materiale "care vor reflecta marile teme sociale ale momentului". Va exista, la pranz, o emisiune de promovare electorala de jumatate de ora. Dar, mai presus de toate, TVR 1 va pune la bataie doua talk-show-uri, cel al Emmei Zeicescu, "Perfect Imperfect" (luni-vineri, 18.35-20.00) si principala emisiune din intervalul de maxima audienta, noul talk-show "Romania 9", realizat de Ionut Cristache, recent venit la TVR de la Antena 3.

Emisiunea "Romania 9" a fost lansata luni. In comunicarea postului, ea a fost prezentata drept "un talk-show fara incrancenare (...) fara a ne inchina la falsi idoli, fara a ne inrola in vreo "armata", fara partizanat (...) Un concept nou, dinamic".

De atunci, emisiunea a ajuns in atentia publica prin:

  • o prima editie in care, intre altii, i-a avut invitati pe presedintele PNL Alina Gorghiu (luata initial la "per tu") si pe redactorul-sef adjunct al EvZ, Mirel Curea, care cu o zi in urma se remarcase prin limbajul suburban folosit pe Facebook la adresa celor care criticau un articol din ziar
  • O a doua editie, difuzata marti, in care a fost invitat Sebastian Ghita, politician si om de afaceri urmarit penal, care a fost lasat isi expuna nestingherit atacurile la adresa lui Kovesi si DNA, sa il laude pe Ponta si teoriile despre "sorosisti". Nu e limpede in ce calitate si in ce scop a fost invitat Ghita la Televiziunea publica, lucru care reiese si din intrebarile realizatorului Ionut Cristache: "Domnule Ghita, inainte de toate, discutam si cu colegii din platou cum va recomandati? Cum sa va trecem pe burtiera? Deputat, om de afaceri, mogul, milionar?" Detalii din emisiune aici
  • O a treia editie in care a fost invitata Elena Udrea, deputat urmarit penal si care candideaza din nou in alegeri. Nici in cazul acesteia nu e limpede in ce calitate - raportat la actualitate - a fost invitata la talk-show-ul TVR, avand in vedere ca nu incepuse campania electorala.