Cunoscutul jurnalist Andrei Gheorghe a starnit mai mereu valuri in presa romaneasca, fie prin emisiunile realizate, fie prin declaratiile oferite. Probabil, cel mai controversat moment legat de Gheorghe a avut loc in 2003 atunci cand a fost arestat pentru 3 ore fiind acuzat ca este consumator de droguri. Dupa izbucnirea scandalului, Gheorghe a lasat sa se inteleaga ca intreaga poveste a fost "lucratura" unui potent om de afaceri. Un alt moment care a starnit valva in presa a avut loc in 2017 cand, invitat la postul public de radio, Andrei Gheorghe le-a transmis ascultatorilor postului national sa: "Duceti-va dracului in padure, duceti-va in pesteri, violati dinozauri!"

HotNews.roFoto: Hotnews

Invitat la postul public de radio, Andrei Gheorghe a folosit un limbaj nepotrivit la adresa ascultatorilor, fara ca realizatorul emisiunii, Alexandru Rusu, sa aiba vreo reactie. Angajatii Radio Romania au reactionat: "Ascultatorii nu merita sa fie terfeliti". In urma comunicatului emis de jurnalistii Radio Romania, Andrei Gheorghe a postat pe Facebook urmatorul mesaj:

"Acuma vreo trei saptamini am acceptat invitatia domnului Alexandru Rusu la o emisiune moderata de acesta intre orele 23 si 02. Reactia imbecila ne devoaleaza primitivismul institutiei. Limbajul de asemenea. Citatul trunchiat si neinteligibil este o parte dintr-o discutie in care traditiei, cu a sa intoarcere catre trecut, ii opuneam progresul ca unica alternativa viabila, altfel am continua sa traim in pesteri. Fatarnicie si lectii de profesionalism este ceea ce primim de la radio romania. Adica niste ratati in meserie, slugi sordide si suflete istovite care isi terfelesc ascultatorii, lupta ferm pentru dreptate. ) cit despre cuvintele de nedescris nu le-am prea identificat in text. Scuze domnului Rusu si domnului Preda si regrete ca trebuie sa lucreze cu asa niste cretini. Ascultati si voi seria de fonfaiti, fleoscaiti si vorbitori cu proteza uitata la buda si ginditi-va cum acesti specialisti rontaie anual bugete mai mari ca protv-ul si antena la un loc. Emisiuni care sa spuna ceva? Spalarea de cadavre. Umor? Glume cu uac, uac, uac. Informatii? Mai bine efemeride.ro. Cea mai nereformata, mai imbatranita in rele si mai toxica Gasca din Romania lucreaza la stat, la radio, la TVR si la Agerpres. Specialist in media cu tulnice", potrivit Adevarul.

In 2003 Andrei Gheorge este arestat pentru 3 ore.

Andrei Gheorghe a fost in 2003 pentru trei ore "tehnic", arestat, fiind acuzat ca este consumator de droguri. Gheorghe a fost chemat la Parchet intrucat o expertiza dispusa de procuror o indica pe vedeta TV drept dependenta de droguri. Acelasi procuror refuzase insa sa ia in consideratie o expertiza anterioara, facuta la solicitarea lui Gheorghe, si al carei rezultat fusese negativ. Date fiind rezultatele contradictorii ale celor doua buletine de analiza, Gheorghe a solicitat o expertiza medico-legala amanuntita. Procurorul Mircea Petrescu i-a refuzat solicitarea si a semnat mandatul de arestare, pentru o perioada de cinci zile. Din acel moment, lui Andrei Gheorghe i-au fost ridicate actele si i s-a spus sa astepte, pe hol, confirmarea mandatului de arestare, cu interdictia de a se deplasa mai mult de 20 de pasi. Precizam ca, potrivit legii, mandatul de arestare devine valabil si se pune in executare abia dupa ce el este confirmat de seful ierarhic superior al procurorului care l-a emis. Motiv pentru care Parchetul, prin Biroul de presa, a negat tot timpul faptul ca s-ar fi produs arestarea lui Gheorghe. Dupa trei ore de analizare a probelor din dosar, procurorul George Muscalu, seful Sectiei de Combatere a Criminalitatii Organizate si Antidrog, a decis sa nu confirme mandatul de arestare, apreciind ca lasarea in libertate a invinuitului nu prezinta pericol pentru ordinea publica, potrivit Adevarul.

Parchetul s-a autosesizat in acest caz dupa un articol aparut in revista Star, ilustrat cu capturi video in care Andrei Gheorghe fuma o tigara cu marijuana oferita de o recenta cunostinta de-a sa. Dupa izbucnirea scandalului, Gheorghe a lasat sa se inteleaga ca intreaga poveste a fost "lucratura" unui potent om de afaceri, drept represalii ca in emisiunile sale isi bate joc de iubita acestuia, o cantareata care bate inutil la portile consacrarii.

Bataia de la TV

O alta emisiune care s-a viralizat puternic este cea in care Andrei Gheorghe lasa sa se inteleaga ca bate doi invitati. Evident, era vorba de o inscenare doar, dar cei care au urmarit in direct emisiunea au fost socati de cele vazute crezand ca totul se intampla in mod real.

Colaborarea cu Parazitii din 2010

Au fost multe voci care au acuzat aceasta colaborare si limbajul din clip, dar majoritatea oamenilor au apreciat implicarea si mesajul. Una dintre cele mai cunoscute piese se numeste "Dreptul la replica", unde intervine cu un speech specific, necenzurat.