Televiziunea publică organizează și în 2019 festivalul internațional Cerbul de Aur, reluat anul trecut după o pauză de nouă ani și soldat deja cu dispute privind banii cheltuiți pentru concertele din cadrul evenimentului. Acum, TVR vrea o ediție "spectaculoasă" și care "să se îndrepte spre viitor", fapt care lansează o cerere de oferte pentru concepția regizorală a festivalului.

Piata Sfatului BrasovFoto: TVR

Potrivit unui anunț făcut miercuri, TVR caută un concept pentru seria de trei spectacole ce urmează să se desfășoare în perioada 23-25 august 2019.

  • Anunțul arată că "ediţia 2019 trebuie să fie spectaculoasă, în acord cu tendinţele actuale în producţiile şi evenimentele de gen şi să conducă la selectarea celui mai bun interpret dintre finalişti. În acest sens, concursul trebuie să reconfirme prestigiul trofeelor acordate la Festival, să păstreze şi să dezvolte imaginea Festivalului ca eveniment muzical internaţional de marcă. De asemena, Cerbul de Aur trebuie să fie actual, să atragă şi publicul tânăr şi activ. Această ediţie trebuie să fie plină de culoare, să construiască o adevărată poveste muzicală memorabilă, atât pentru publicul de televiziune, cât şi pentru spectatorii prezenţi la Braşov.

Detalii sunt disponibile în brieful publicat pe site-urile tvr.ro și cerbuldeaur.ro.

  • Televiziunea nu precizează câți bani are de cheltuit în acest sens, dar cere oferte de preț detaliate.
  • Regizorii pot depune proiecte la adresa cerbuldeaur@tvr.ro, până în data de 21.04.2019, ora 20.00.

TVR precizează că în urmă cu o săptămână o delegație condusă de președintele-director general Doina Gradea, Smaranda Vornicu-Shalit, directorul Festivalului şi Otilia Iancu, manager de proiect au avut o primă întâlnire cu George Scripcaru, primarul municipiului Braşov, pentru detalii privind organizarea evenimentului.

Cerbul de Aur a fost reluat anul trecut, cu ocazia Centenarului și pentru a marca 50 de ani de la prima ediție a evenimentului muzical. Cu tot cu ediția din 2019, a avut 18 ediții. Festivalul a fost întrerupt din 2009 până anul trecut, din cauza situației financiare grave de la televiziunea publică, dar din 2017 TVR nu mai e finanțată din taxa TV, ci de la buget, majoritatea covârșitoare a datoriilor către stat fiind șterse atunci.​