​"Doamna Ionela Arcanu a întrerupt în mod repetat discursul" ministrului Tudorel Toader, sună explicația oferită de Ministerul Justiției pentru decizia de a ridica acreditarea jurnalistei Ionela Arcanu de la Realitatea TV, potrivit Paginademedia.ro.

Tudorel ToaderFoto: AGERPRES

CNA, amintește sursa citată, a cerut ministerului condus de Tudorel Toader lămuriri pentru decizia de a ridica acreditarea Ionelei Arcanu. Ministrul a răspuns printr-o adresă semnată de ministru, în care, potrivit Paginademedia.ro, acesta invocă modul cum s-a comportat Arcanu în timpul raportului de activitate din 4 martie:

  • "Punctual, la data de 04.03.2019, la momentul prezentării Raportului de activitate, eveniment anunțat sub forma unei scurte declarații de presă și transmis în direct, doamna Ionela Arcanu a întrerupt în mod repetat discursul, solicitând schimbarea subiectului.
  • În fața refuzului, a abordat o atitudine ironică, continuând cu încercarea de impunere a propriilor teme. Orice înregistrare existentă în spațiul public relevă această stare de fapt. Totodată, acestă atitudine are un caracter de repetitivitate, fiind observată și în cadrul altor întâlniri. Acste fapte au adus atingere desfășurării normale a activității de relaționare cu presa, activitate importante a oricărei autorități publice afectând și drepturile celorlalți jurnaliști prezenți.
  • De asemenea, menționăm că la aceeași dată la care s-a comunicat neacordarea acreditării doamei Ionela Arcanu, alți doi jurnaliști din partea instituției media reprezentate de domnia sa primiseră un răspuns pozitiv, iar alte două solicitări de acreditare sunt încă în curs de soluționare.
  • Reiterăm faptul că libertatea de informare a unei instituții media nu se realizează doar prin intermediul unei singure persoane.
  • Pe cale de consecință, subliniem că niciodată nu s-a motivat decizia prin conținutul unor întrebări sau prin frecvența acestora, existând suficiente dovezi în spațiul public care să susțină faptul că manifestările ce pot fi apreciate drept „incomode” din punct de vedere mediatic nu au fost sancționate, așa cum se suține."

Mai multe despre decizia de retragere a acreditării Ionelei Arcanu și a jurnalistului Pro TV Ovidiu Oanță - aici