Facebook își regândește planurile pentru moneda digitală, după ce s-a lovit de rezistența autorităților de reglementare, anunță BBC. Compania analizează acum un sistem cu versiuni digitale ale valutelor consacrate, inclusiv dolarul și euro, potrivit Bloomberg și site-ul tehnologic The Information.

HotNews.roFoto: Hotnews

Asociația Libra, pe care Facebook a fondat-o pentru a crea moneda digitală, își va continua activitatea, noile planuri încluzînd și Libra, citează Mediafax.

Facebook va lansa un portofel digital în această toamnă, cu câteva luni mai târziu decât era planificat inițial. Facebook a anunțat în iunie anul trecut că va lansa moneda digitală Libra, cu scopul de a face plățile mai facile și mai ieftine. Printre partenerii din Asociația Libra se numără Lyft, Spotify, Shopify, dar alți câțiva membri de top, precum Visa, s-au retras după ce ideea a fost criticată de autorități.

În luna octombrie, cele mai mari economii din lume au avertizat că monedele digitale precum Libra reprezintă un risc pentru sistemul financiar global. Franța a spus că acestea amenință „suveranitatea monetară” a guvernelor, iar alții au avertizat că ar putea fi folosite pentru spălare de bani și alte scopuri ilicite.