Rețeaua socială conservatoare Parler a depus luni o plângere împotriva Amazon, care a scos-o de facto de pe internet tăind accesul la serverele sale din cauza mesajelor persistente de incitare la violență după violențele de la Capitoliu, potrivit AFP.

John MatzeFoto: Captura LinkedIn

Parler, care consideră că această decizie este motivată politic și de dorința de a reduce concurența în beneficiul Twitter, solicită instanței să pronunțe un ordin temporar împotriva Amazon obligând grupul să își redeschidă serverele.

Rețeaua socială conservatoare Parler, apreciată de partizanii lui Donald Trump, era offline luni, după decizia Amazon de a-i tăia accesul la serverele sale, o decizie justificată de gigantul IT prin persistența mesajelor de incitare la violență, în urma asaltului asupra Congresului american, scrie AFP.

Amazon a anunțat în acest week-end că suspendă contul Parler începând de luni, ora 8,00 GMT, după ce a afirmat că a "observat recent o creștere persistentă a conținutului violent".

Giganții tech Apple și Google anunțaseră anterior că retrag de pe platformele lor de descărcare aplicațiile rețelei sociale, invocând de asemenea proliferarea "amenințărilor cu violență" și a "activităților ilegale".

Citește și:

Duminică, într-un interviu la Fox News, cofondatorul site-ului John Matz a admis că revenirea online ar putea dura.

"Vom face tot ce putem pentru a reveni online cât mai rapid posibil dar toți furnizorii pe care îi contactăm ne spun că nu mai vor să lucreze cu noi dacă Apple sau Google nu aprobă", a acuzat el. Și este dificil să găsești "300 - 500 de servere informatice în 24 de ore".

Matze a acuzat giganții web-ului că duc un "război împotriva libertății de exprimare".

"Nu vor câștiga! Suntem ultima speranță a lumii pentru libertatea de exprimare și libera informare", a mai spus el.