Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a amendat postul de televiziune B1 TV cu 10.000 de lei pentru 24 de ediţii ale emisiunii „Bună, România”, toate despre ministrul de Interne Lucian Bode, motivul invocat fiind că au fost lipsite de echilibru, scrie Pagina de Media.

Amendă pentru Emisiunea „Bună, România!”Foto: Captura B1TV

Ediţiile - difuzate pe parcursul a trei luni - au vizat trei mari teme: eşecul Schengen, achiziţia de autoturisme BMW pentru Poliţia Română şi acuzaţiile de plagiat, toate fiind legate de ministrul Lucian Bode.

  • „După 24 de ediţii nu ai cum să rămâi cu o părere nici neutră, darămite… Nici nu-şi propune nimeni să fie una pozitivă, dar să fie una echilibrată.
  • Nimeni nu trebuie să iubească un om politic, nu trebuie să-l urască, doar să îşi formeze propria opinie”, a spus Valentin Jucan, vicepreşedintele CNA, cel care a propus amendarea postului B1 TV pentru atacurile la Bode, scrie Pagina de Media.

Membrii CNA au susținut, după ce au vizionat fragmente din 24 de ediţii „Bună, România”, că realizatorii au încălcat trei articole din legislaţia audiovizuală, între care pe cel care prevede că „prezentatorii şi moderatorii trebuie să asigure o separare clară a opiniilor de fapte şi nu trebuie să profite de apariţia lor constantă în programe într-un mod care să contravină exigenţelor de asigurare a imparţialităţii”.

  • „Nu mă interesează că este vorba despre subiectul unui personaj politic, însă din 24 de ediţii, toate 24 ediţii, dar din aproape trei luni de zile, 24 de ediţii sunt pur şi simplu cu subiectul unui personaj politic”, a argumentat Valentin Jucan amenda de 10.000 de lei dată postului de televiziune B1 TV.