X Corp, cunoscută anterior sub numele de Twitter, va intenta un proces împotriva grupului liberal de supraveghere Media Matters for America şi a celor care au atacat platforma de socializare X, a declarat sâmbătă Elon Musk într-o postare pe platformă, la scurt timp după ce mari companii americane şi-au întrerupt reclamele pe site, transmite Reuters.

Elon Musk, proprietarul X/TwitterFoto: Alain JOCARD / AFP / Profimedia

„În secunda în care se deschide luni tribunalul, X Corp va depune un proces termonuclear împotriva Media Matters şi a tuturor celor care s-au coalizat în acest atac fraudulos asupra companiei noastre”, a scris Musk într-o postare pe X, fără a numi alte părţi.

Media Matters for America a declarat la începutul acestei săptămâni că a descoperit că reclamele corporative ale IBM, Apple, Oracle şi Xfinity de la Comcast sunt plasate alături de conţinut antisemit.

IBM a declarat joi că a suspendat imediat toate reclamele pe platforma X, deţinută de Musk, după ce grupul de supraveghere a constatat că anunţurile sale sunt plasate lângă conţinut care îi promovează pe Adolf Hitler şi Partidul Nazist, relatează News.ro.

Disney, Warner Bros Discovery şi Comcast, Lions Gate Entertainment şi Paramount Global au declarat vineri că îşi întrerup reclamele pe X. Axios a scris că Apple va face acelaşi lucru.

Elon Musk, acuzat de „promovare abjectă” a antisemitismului

Musk a susţinut miercuri o postare antisemită pe X, care susţinea în mod fals că membrii comunităţii evreieşti încurajează ura împotriva oamenilor albi.

„Săptămâna aceasta Media Matters for America a postat un text care a denaturat complet experienţa reală pe X, într-o altă încercare de a submina libertatea de exprimare şi de a induce în eroare agenţii de publicitate”, se arată într-un comunicat postat de Elon Musk.

El a mai spus că „Media Matters a creat un cont alternativ şi a organizat postările şi reclamele care apar pe cronologia contului, pentru a dezinforma agenţii de publicitate despre plasarea postărilor lor.”

Media Matters nu a răspuns imediat unei solicitări de a comenta anunțul, notează Reuters.

Mulţi agenţi de publicitate au părăsit platforma de când Elon Musk a cumpărat-o, în octombrie 2022, şi a redus moderarea conţinutului, ceea ce a dus la o creştere bruscă a discursurilor instigatoare la ură pe X, potrivit grupurilor pentru drepturile civile.

Casa Albă a condamnat vineri susţinerea lui Elon Musk a ceea ce a numit o teorie a conspiraţiei antisemită „odioasă” de pe X. L-a acuzat de „promovarea abjectă a urii antisemite şi rasiste”, care „este contrară valorilor noastre fundamentale ca americani. Este inacceptabil să repeţi minciuna odioasă... la o lună după cea mai mortală zi pentru poporul evreu de la Holocaust”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Andrew Bates, referindu-se la atacul din 7 octombrie al grupării islamiste palestiniene Hamas asupra Israelului.