​Iulia Roșu, unul dintre redactorii-șefi adjuncți ai ziarului Libertatea, care a fost concediată miercuri alături de directorul editorial Cătălin Tolontan și de celălalt redactor-șef adjunct, Camelia Stan, spune că motivul invocat de către conducerea Ringier a fost că poziția de „coordonator presă” a fost desființată, fără argumente legate de performanțele sale, de criterii sau de evaluare.

Ziarul LibertateaFoto: LCVA / Dreamstime.com

Iulia Roșu este singura care a reacționat până acum dintre cei trei jurnaliști din conducerea Libertatea care au fost dați afară.

Cătălin Tolontan nu a avut nicio reacție, însă a postat pe pagina sa de Facebook articolul publicat de redacția ziarului, care relatează cum au fost concediați cei trei jurnaliști, spunând că concedierile nu se vor opri aici.

Într-un mesaj postat pe Facebook, Iulia Roșu spune că s-a angajat la Libertatea în urmă cu peste trei ani în primul rând pentru echipa de acolo.

„Nimic despre munca mea aici, despre performanțele mele, despre evaluare sau criterii”

  • „Împreună, cred eu, am gândit și am lucrat subiecte relevante, cu impact, am făcut cum am știut noi mai bine, și am învățat multe de la mulți dintre ei. Profesional, dar și personal. Acum am fost dată afară (împreună cu Catalin Tolontan și Camelia Stan, coordonator pe print) pentru că poziția de „coordonator presă” a fost desființată, așa am fost informată oficial. Nimic despre munca mea aici, despre performanțele mele, despre evaluare sau criterii.
  • Doar despre scăderile drastice ale vânzărilor ediției tipărite a Libertatea, respectiv cu 64%, comparativ cu anul 2018. Poziția mea în Libertatea însă nu are legătură cu ziarul tipărit. Dar astea sunt explicațiile, împreună cu reorganizarea redacției. Ciudat, m-am simțit în toți anii ăștia bine în redacția asta, alături de colegii mei despre care cred în continuare cu tărie că sunt printre cei mai buni profesioniști din presa noastră, jurnaliști integri, pentru care interesul public primează.
  • 2023 a fost un an extrem de greu în redacția Libertatea, a fost de fapt tragic prin prisma pierderilor suferite. Echipa a mers însă mai departe, și-a făcut treaba în fiecare zi, uneori nici nu știu cum de am reușit să stăm întregi la minte, dar pentru toate asta mă bucur că am lucrat împreună.
  • PS. Deciziile grupului Ringier nu se opresc aici. Compania a anunțat că încă 20% din oameni vor pleca acasă. În urma unor „evaluări”, a scris jurnalista.

Reamintim că directorul editorial al ziarului Libertatea, Cătălin Tolontan, și redactorii șefi adjuncți Iulia Roșu și Camelia Stan au fost anunțați miercuri că îşi încheie colaborarea cu Ringier. Decizia vine la o lună după ce Tolontan a fost îndepărtat de la Gazeta Sporturilor.