Noul canal de sport al grupului Intact se va numi GSP TV, si nu Arenna TV asa cum se anuntase initial, a confirmat pentru HotNews.ro Sorin Oancea, vicepresedintele Antenei 1. Informatia a aparut initial joi, pe blogul lui Vlad Petreanu. Oancea a mai spus ca deocamdata noul post va fi transmis doar prin reteaua RCS-RDS si crede ca operatorul de televiziune prin cablu va avea exclusivitate pentru transmiterea postului GSP TV.

Potrivit oficialului grupului Intact, GSP TV, care va fi condus de Cristi Cretu, seful departamentului Sport de la Antena 1, va incepe sa emita cel mai tarziu odata cu inceperea campionatului de fotbal.

Contactat de HotNews.ro, Catalin Tolontan, directorul Gazeta Sporturilor, spune ca in prezent vointa actionariatului de la acest grup de presa este sa construiasca un brand transmedia: "Speram ca la anul, cind implinim 85 de ani, GSP sa insemne ziar, siteuri, bloguri si televiziune". Potrivit lui Tolontan, la acest brand "vor lucra oameni cu aptitudini diverse, specifice presei scrise, internetului si televiziunii. Integrarea se va face in jurul valorilor actualului GSP: libertate editoriala nenegociabila si incurajarea dezbaterii despre sport".

In ceea ce priveste posibilitatea invocata zilele trecute de seful Ligii Dumitru Dragomir, pentru Cotidianul, de a programa mai multe partide la aceeasi ora, Sorin Oancea a spus ca "asteptam ca ratiunea si bunul simt sa invinga. Cred ca sunt tensiunile firesti de la un inceput de contract, dar cred ca vor fi depasite".

Antena 1, in parteneriat cu RCS-RDS, au castigat la sfarsitul lunii martie licitatia pentru drepturile de televizare ale meciurilor din Liga 1, oferind 85 milioane de euro plus TVA (101,5 milioane de euro).