Adevarul publica luni un "catalog" pe nume "Adevarul 500 miliardari", spune un comunicat de presa al ziarului, interesant, desi nepalpitant, pe care l-am receptionat acum vreo doua ore in plin e-mail. Amatorii de senzatii tari pot citi totusi printre randuri si ceva cu iz de competitie acerba, fiindca pe piata exista de mai multi ani anuarul Capital Top 300, care se refera exact la cei mai bogati romani.

Interesant si palpitant e nu neaparat faptul ca "Adevarul" adauga 200 de pozitii in coada topului, cat ierarhia comuna, presupunand ca primii 300 vor fi aceiasi. Cati bani o sa aiba Voiculescu in Top 300 si cati in Top 500? Dar Becali? Dar Voiculescu? Dar proprietarul "Adevarului", Patriciu?

Daca nu gresesc, Capital Top 300 se lanseaza miercuri, dar cifrele devin cunoscute marti, la o zi dupa Adevarul Top 500, ceea ce face problema cu atat mai palpitanta. Exista totusi o concluzie care se poate trage in avans, cu sanse mici de a gresi: cititorul va trage invatamintele proprii cu privire la relativitatea unor atari clasamente, mai ales in economia romaneasca, unde ceea ce se vede nu e si ceea ce e prin Cipru sau Antilele Olandeze. Si va trage concluzia ca miliardarul roman va fi un fel de jucatoar de tenis sau boxer, cu locuri diferite in functie de cine face clasamentul.

Comunicatul de presa de la Adevarul, in asteptarea celui de la Ringier:

Ziarul Adevarul lanseaza luni, 13 octombrie, prima editie a catalogului "Adevarul 500 miliardari", din care puteti afla, in premiera, care este stilul de viata si ce proprietati detin in strainatate primii 500 miliardari romani. Catalogul de 500 de pagini este un produs high quality, editat intr-o forma grafica deosebita, fiind singurul clasament din Romania care, incepand din acest an, are exclusivitate pe topurile "Forbes".

Din "Adevarul 500 miliardari" aflati care sunt primii 500 cei mai bogati romani, ce proprietati detin acestia, cat platesc impozit pe averile lor, ce stil de viata au, precum si valoarea averilor acumulate, evaluate in colaborare cu firme de specialitate.

In premiera, veti afla amanunte despre proprietatile din tara si din strainatate ale celor 500 de miliardari, detalii inedite despre viata personala a acestora, povesti ale romanilor care au plecat in strainatate la munca si au ajuns printre miliardarii Romaniei.

In prima editie a catalogului sunt prezentate trei dintre cele mai interesante topuri "Forbes": "Cei mai bogati oameni din lume", "Cei mai bogati est-europeni" si "Cele mai scumpe insule private".

Pretul standard al catalogului "Adevarul 500 miliardari" este de 7,9 lei. Produsul se dristribuie gratuit pentru toti abonatii „Adevarul" si „Dilema Veche. "Adevarul 500 miliardari" va putea fi cumparat si impreuna cu revista "Dilema Veche", la pretul special de 9,9 lei.

Comenteaza pe blogul lui Iulian Comanescu