Magnatul media Rupert Murdoch, patronul grupului News Corporation si proprietar al Wall Street Journal, a anuntat ca proiectul sau de introducere de taxe pentru editiile on-line ale ziarelor pe care le detine ar putea fi amanat. Murdoch si-a exprimat dorinta de a gasi o modalitate de a introduce o taxa, pana in luna iunie a anului urmator. "Lucram la acest lucru foarte foarte intens, dar nu promit ca vom respecta aceasta data", a declarat acesta, citat de AFP.

Intrebat ce sta la baza intarzierilor, magnatul american a raspuns: "totul". "Este un proces aflat in desfasurare si este o cantitate enorma de munca intreprinsa nu numai cu site-urile noastre, dar si cu alte persoane", a explicat Murdoch.

The Wall Street Journal este in prezent singurul ziar al grupului care propune un acces pe baza de plata, pentru a accesa on-line continutul sau integral.

News Corporation a revenit pe crestere in ceea ce priveste veniturile in primul trimestru din 2010, afisand un profit net de 571 de milioane de dolari, in crestere cu 11% fata de anul trecut si mult peste asteptari.

Sectorul presei scrise se lupta in prezent cu scaderea veniturilor din publicitate, cu o difuzare in declin si cu disparitia cititorilor, care migreaza catre site-urile on-line gratuite.

In luna septembrie, Rupert Murdoch anunta ca va introduce taxe si pentru aplicatiile care le permit cititorilor sa acceseze continutul publicatiei Wall Street Journal cu ajutorul telefonului mobil. In august, mogulul media informa ca va percepe tarife, incepand cu vara lui 2010, pentru accesul la informatia prezentata pe site-urile publicatiilor pe care le detine. "Era stirilor gratuite pe Internet s-a terminat", declara atunci magnatul, care avertiza ca "jurnalismul de calitate nu este ieftin".