Centrul pentru Jurnalism Independent, in parteneriat cu Asociatia Recolamp, lanseaza prima editie a Concursului pentru cel mai bun jurnalist de mediu in 2009, anunta un comunicat al organizatiei. Acest demers continua un proiect al celor doua organizatii care, in 2009, au tinut cursuri de pregatire cu tema "Protectia mediului in presa: cum sa scrii despre politici de reciclare", destinate jurnalistilor din Romania.

In luna martie 2010, cinci jurnalisti de mediu din Romania vor participa la o excursie de documentare in Olanda, unde se vor intalni atat cu colegi de breasla, cat si cu reprezentanti ai companiilor si asociatiilor care desfasoara activitati de colectare si reciclare a deseurilor electrice si electronice, in special a celor provenite din surse de iluminat.

Candidatii pot fi jurnalisti din presa scrisa, audiovizuala sau online, angajati ai unei organizatii de presa sau jurnalisti freelance, foarte buni cunoscatori ai limbii engleze.

Proiectele pot include serii de articole, investigatii, reportaje, filme documentare sau orice alta forma de produs editorial.

Dosarul de inscriere trebuie sa contina un CV, o scrisoare de intentie, care sa demonstreze interesul candidatului fata de domeniul protectiei mediului, si minimum trei materiale jurnalistice care abordeaza probleme legate de protectia mediului si reciclare, publicate/difuzate in cursul anului 2009.

Candidatii pot anexa, de asemenea, orice alte materiale realizate pe aceasta tema, pentru o evaluare completa si corecta.

Selectia va fi facuta de un juriu specializat, format din persoane cu experienta in mass-media si experti in probleme legate de protectia mediului si reciclare.

Dosarele de inscriere in concurs pot fi depuse in perioada 15 ianuarie – 15 februarie 2010, la adresa de email mediu@cji.ro sau prin posta la adresa: Bd. Regina Elisabeta, nr. 32, et. 1, sector 5, Bucuresti, 050017.

Castigatorii vor fi anuntati pe 1 martie 2010.