Cel mai vechi ziar de duminica din lume, The Observer, are din 21 februarie o noua abordare si o "impachetare" proaspata a continutului jurnalistic. Relansarea publicatiei britanice este insotita de o campanie TV ce marseaza pe diferentele intre cultura informatiei transmise de mass-media 24 de ore din 24 si perspectiva profunda asupra evenimentelor pe care o ofera un astfel de saptamanal.

Potrivit The Guardian, campania a fost creata de agentia de publicitate Wieden+Kennedy. Spotul il prezinta pe un "reporter TV" prezentand pe banda rulanta, "de la fata locului", crampeie de informatii sau fraze de efect pe diverse teme. Reclama se incheie cu sloganul "Pause. Review. Reflect".

Reclama The Observer:

Spotul merge pe o idee comuna in campaniile publicitare recente ale mai multor titluri de presa scrisa, ce pun in balanta valoarea oferita de un ziar si cea oferita de televiziune. Catalin Tolontan noteaza, luni, pe blogul sau o alta asemenea campanie.

Noul The Observer are patru sectiuni si anunta o atentie sporita subiectelor legate de politica, arta si cultura, stiinta si tehnologie, mediu, stil de viata, sport.