Dinu Patriciu intentioneaza sa dezvolte o corporatie media care sa reuneasca investitiile sale internationale in acest domeniu, sub numele East European Media, anunta Mediafax. In dezvoltarea viitoarei companii va fi implicat si Peter Imre, fost director la Philip Morris Romania, a declarat, pentru Wall-Street.ro. miliardarul roman.

"Adevarul Holding va fi parte a unei corporatii internationale avand ca scop achizitiile de media si dezvoltarea in continuare a afacerilor de media in plan international. Compania se numeste East European Media si va prelua toate investitiile mele in media", a declarat Dinu Patriciu, citat de Wall-Street.

El a confirmat implicarea lui Peter Imre in dezvoltarea companiei, asa cum anuntase anterior Reportervirtual.ro, dar nu a oferit detalii suplimentare: "N-am ce sa va spun pentru ca deocamdata construim un plan de afaceri. Adevarul Holding insa este o entitate de sine statatoare in Romania care nu are nimic de-a face cu chestia asta", a spus Patriciu.

Peter Imre, fostul director de Corporate Affairs al Philip Morris Romania, a confirmat si el informatia.

“Cred ca ce a explicat domnul Patriciu este suficient pentru stadiul actual al acestui business. Este vorba de un holding de media, care va ingloba toate investitiile actuale si va da posibilitatea unei deschideri internationale. Eu voi fi foarte implicat in acest proiect, dar este inca prea devreme sa dam mai multe detalii", a declarat Imre.

Dinu Patriciu a infirmat insa zvonurile legate de schimbari in managementul Adevarul Holding si de plecarea lui Razvan Corneteanu.

"Adevarul Holding ramane asa cum e, nu sufera niciun fel de schimbare, East European Media va fi compania holding care va detine si alte proprietati in media", a precizat Patriciu.

Potrivit Mediafax, omul de afaceri nu intentioneaza sa preia noi institutii media in Romania.

Intrebat daca va mai achizitiona si alte institutii media fie din Romania, fie din afara, omul de afaceri a mentionat ca nu mai vizeaza sa cumpere institutii media din tara.

"In Romania, nu", a replicat Dinu Patriciu.