Carla Tompea a castigat concursul organizat de Televiziunea Romana pentru ocuparea postului de director al TVR Info, un post TV coordonat inca de la lansarea lui, in 2008, de Cristina Leorent, care a declarat pentru Mediafax ca va da in judecata TVR, pentru ca nu a putut participa la concurs.

Carla Claudia Tompea este in prezent redactor-sef al Redactiei Stiri de la TVR Iasi. Ea a fost declarata admisa la concursul care a avut loc, in data de 21 ianuarie, pentru ocuparea postului de Director (Departament) - TVR Info. In afara de Carla Tompea, la postul de director al TVR Info a concurat si Razvan Mitroi, potrivit surselor.

Pe de alta parte, Cristina Leorent - cea care a coordonat TVR Info inca de la infiintare, pe 31 decembrie 2008 - nu a putut participa la concursul pentru ocuparea functiei de director al TVR Info, candidatura sa fiind respinsa din cauza ca nu ar fi indeplinit criteriile privind experienta manageriala (de minimum 3 ani), impuse in anuntul concursului, potrivit surselor.

Leorent a afirmat ca a depus o contestatie pentru ca nu i-a fost luata in considerare experienta ei de producator ca experienta manageriala.

"Din 2006, sunt producator in TVR, iar din aprilie 2008, coordonez TVR Info. Am depus o contestatie si o sa dau in judecata si institutia (TVR, n.r.) si pe fiecare membru al comisiei de concurs in parte, pentru ca este o discriminare. Nu au tinut cont de legea drepturilor de autor, care spune ca producatorul este manager al proiectului. La alte concursuri din TVR s-a luat in considerare experienta de producator ca experienta manageriala, acum nu s-a mai luat", a declarat Cristina Leorent.

Ea a precizat ca in momentul de fata asteapta raspunsul oficial la contestatie si "mai mult ca sigur in aceasta saptamana" va depune actiunea in instanta.