Tribunalul Bucuresti a admis intrarea in faliment a SC Catavencu SA
Potrivit deciziei de marti a Tribunalului Capitalei, societatea va fi dizolvata si are urmatoarele obligatii: "sa predea gestiunea averii catre lichidatorul desemnat, in termen de zece zile de la notificarea deschiderii procedurii; sa depuna la dosarul cauzei, in termen de zece zile de la intrarea in faliment, actele si informatiile prevazute de art. 28 alin.1 din Legea 85/2006, cu exceptia celor prevazute de lit.e) si i) ale art.28 alin.1".
Totodata, Tribunalul a dispus intocmirea de catre administratorul judiciar si predarea catre lichidator, in termen de maximum zece zile de la intrarea in faliment, a unei liste cuprinzand numele si adresele creditorilor si toate creantele acestora la data intrarii in faliment, cu indicarea celor nascute dupa deschiderea procedurii.
Pe de alta parte, termenul de inregistrare a cererilor de admitere a creantelor asupra averii debitorului nascute dupa data deschiderii procedurii sau al caror cuantum a fost modificat fata de tabelul definitiv este 7 iunie 2011.
Termenul de verificare a creantelor, de intocmire, afisare si comunicare a tabelului suplimentar de creante este 17 iunie, iar termenul final a tabelului definitiv consolidat este 28 iunie.
Tribunalul a desemnat drept lichidator societatea General Group Expert SRL, care va indeplini atributiile prevazute de art. 25 din lege, cu o remuneratie de 2.000 lei, exclusiv TVA, din averea debitoarei.
Printre activitatile pe care General Group Expert trebuie sa le indeplineasca se numara formalitatile privind mentionarea la registrul comertului a reprezentantilor permanenti ai sai; sa procedeze la sigilarea bunurilor din averea SC Catavencu; sa trimita o notificare, in conditiile art.61 alin.3 din Legea 85/2006, privind intrarea companiei in procedura falimentului si ridicarea dreptului de administrare al acesteia, tuturor creditorilor mentionati in lista depusa de debitor in conformitate cu art. 28 alin.1 lit.c) si art.35 din lege, debitoarei si oficiului registrului comertului in care aceasta este inmatriculata, pentru efectuarea mentiunii, iar in temeiul art. 37 din lege sa trimita o notificare similara si instantelor judecatoresti in a caror jurisdictie se afla sediul debitoarei declarat la registrul comertului si tuturor bancilor unde debitoarea are deschise conturi, in vederea aplicarii prevederilor art. 36 din lege; - sa deschida un cont la o unitate bancara, din care vor fi suportate cheltuielile aferente procedurii, in cazul neindeplinirii acestei atributii de catre SC Catavencu; - sa instiinteze toate bancile la care debitoarea are disponibil in conturi cu privire la dispozitia tribunalului de a nu dispune de conturile debitoarei fara un ordin in acest sens al judecatorului sindic sau al lichidatorului.
Termenul stabilit de instanta pentru continuarea procedurii este 13 septembrie 2011, cu drept de recurs in termen de sapte zile de la comunicare.
Tribunalul Bucuresti admisese, in sedinta din 16 martie 2010, cererea de intrare in insolventa a societatii Catavencu SA, depusa in 11 martie anul trecut, permitand, conform sentintei, pastrarea dreptului de administrare a societatii sub supravegherea administratorului judiciar. La acea data, Mihnea Vasiliu, pe atunci director operational Realitatea-Catavencu, spunea ca este vorba despre o "reorganizare judiciara", nu despre faliment, prin intermediul careia vor fi reesalonate datoriile Catavencu SA.
SC Catavencu SA, societatea care editeaza publicatia Academia Catavencu, face parte din grupul Realitatea - Catavencu.
In 3 martie 2010, Mircea Toma, unul dintre fondatorii Academiei Catavencu, anunta ca 20-25 dintre persoanele care lucrau la publicatie au decis sa paraseasca ziarul si, impreuna, vor realiza "un Catavencu alternativ", un saptamanal de satira politica, care va aparea print si on-line. Acel grup de jurnalisti a lansat ulterior revista Kamikaze, intr-un tiraj de 60.000 de exemplare.
La Academia Catavencu au ramas, dintre fondatorii ziarului, Doru Buscu, Ioan T. Morar si Eugen Istodor.

Cum se apără ANRE și cum fuge de responsabilitate în scandalul liberalizării pieței energiei: Consumatorii au fost informați, iar obligarea furnizorilor să vândă la preț mic este ilegală
Poluarea de weekend din București: Agenția de Mediu dă vina pe trafic și condițiile atmosferice, activiștii de mediu indică arderi de deșeuri și încălzirea rezidențială / În rest, tăcere
INTERVIU Cum se simte scăderea numărului de îmbolnăviri în spitalele COVID: Numărul de pacienți este mai mic, dar vin mulți cu forme severe / Pericolul foarte mare este noua tulpină
VIDEO Gheorghiță: Începând cu 28 ianuarie se reprogramează cu 10 zile toate persoanele din categoria personalului esențial pentru doza 1, pentru a nu afecta rapelul și vaccinarea celor peste 65 de ani și a bolnavilor cronici
Parenting pe timp de pandemie - cum au supraviețuit părinții lunilor de școală online
Cam prea mult a imputit atmosfera acest cadavru!
Pe cand si felix ?
si Conventia Democratica
am constatat cu stupoare (,,,ba chiar cu stupiditate...) ca baietii continuau sa fac misto exclusiv de Iliescu si Vacaroiu, adica de opozitie.
*
In prostia mea ma asteptasem ca revista sa fie
intotdeauna in contra puterii - ca instrument democratic - iar nu doar o goarna de propaganda.
*
Cand CDR ul mai avea vreun an de mandat am renuntat sa-i mai citesc saptamanal.
Mai cumparam revista doar lunar...apoi trimestrial...apoi doar o data pe an...in speranta
ca poate-poate mortul invie.
*
Relatia lor cu Vantu a fost una tipica presei romane. Au inceput cu o campanie extraordinar de dura contra lui si au sfarsit prin a-i vinde pachetul majoritar de actiuni. A fost o vanzare foarte, foarte avantajoasa.
*
Apoi in timp au mai urmat niste transferuri de actiuni de la Vantu catre ei și iarasi de la ei catre Vantu......ceva care aducea a spalare de bani...
*
Banii si osanza s-au inmultit, la fel si anii,
in detrimentul entuziasmului si a creativitatii.
*
Desprinderea celor de la Kamicadze
a pus bomboana pe coliva..chiar daca nou-nascutul era deja mort...nu are mai mult de doi cititori...ma bucur ca ambii posteaza aici.
*
Sper ca vreodata cineva sa faca o ancheta jurnalistica serioasa despre finantarea... jurnalelor (si a televiziunilor, radiourilor , blogurilor, platformelor...) Este evident ca din jurnalistica ancheta ar deveni repede penala.
*
Ca sa inchei cu o nota pozitiva: i-as indemna pe pustii de azi sa citeasca ”Catavencu” (asa se numea inainte de a deveni Academie) de prin 1990 - 1993.
Au fost SEN-ZA-TIO-NAL de buni !
Din pacate pe aceste meleaguri nimic din ce e bun nu dainuie , motiv pentru care emigrarea ramane singura speranta.
Asteptam antenele care sint si ele tot pe acolo!
Hai ca se poate!
http://www.kamikazeonline.ro/2011/03/catavantu-sa-datorii-la-stat-de-13-000-000-ron/
Indiferent ca au bani, eu de la oamenii de genul acesta nu am de invatat nimic ,dar cand dau pe RTV si vad ce adeziune au niste slujbasi de acolo mi se face greata.
Noului ,,patron'' i recomand sa indrepte putin macazul inspre obiectivitate si decenta ptr ca ce are el acum nu e televiziune de stiri ci o oala plina cu laturi.
Somn ușor frumoaso, eu te-am iubit oricum!
Catavencu, in schimb, le dadea clasa chiar si cu echipa redusa. Acu, sunt de acord ca poate la dezvaluiri sunt in urma, dar nu-s nici sluga de care vorbeste lumea p-aci. Chiar, cand i-ati citit ultima oara?
Si marmota invelea ciocolata.
Ar fi mai normal sa spuna ca, acum, tirajul vandut e de 2.500, de opt ori mai mic decat al Catavencilor.
Si marmota continua sa inveleasca ciocolata.
http://www.brat.ro/index.php?page=publications&id=10&index=0
Deci tirajul vandut de Kamikaze e 7.500, cel vandut de Academia Catavencu e 20.000.
Am luat si Kamikaze cand a aparut, vreo 2-3 numere. Au un umor pe care eu unul nu-l inteleg (daca o fi umor), uneori sunt de-a dreptul vulgari gratuit (de exemplu, eu nu inteleg rubrica cu iepurasii homosexuali, oi fi eu mai redus, lamuriti-ma si pe mine).
Una peste alta, Catavencu n-a pierdut mult din umorul fin si ironia inteligenta. Pacat doar ca au bagat rubrica de aberatii de la sfarsit, de pe ultima pagina (cea scrisa de Catalin Matei). Inca o dovada ca cine se pricepe la scris nu prea se pricepe la afaceri.
Nu intelegi iepurasii din Kamikaze? Dar semi-nudurile Elenei Udrea din Catavencu le intelegi? Dar caricaturile hard ale lui Mardale le intelegi? Dar poanta lui Buscu cu "Basescu a dat cioc de Paste" (lu Nutzi) ai inteles-o? Ce-ti mai place umorul fin si ironia inteligenta din Catavencu, DerYogene!
“Intrarea unei societati in procedura falimentului are drept consecite directe dizolvarea societatii, ridicarea dreptului de administrare al debitoarei, potrivit art.107 alin.2 din legea nr.85/2006, si declansarea operatiunilor de lichidare. Societatea intrata in faliment isi mai pastreaza personalitatea juridica doar pentru nevoile si scopul lichidarii, iar reprezentantii societatii nu mai pot intreprinde operatiuni comerciale noi, specifice obiectului sau de activitate, conform art.233 din Legea nr.31/1990. Activitatea societatii, ce trece in tot sub conducerea si controlul lichidatorului, se rezuma la operatiunile de transformare a bunurilor societatii in lichiditati si de distribuire a lor catre creditori, cu excluderea desfasurarii in continuare de activitati lucrative.
Prin urmare, asa-numita exceptie invocata de administratorul judiciar, cu prilejul propunerii facute in adunarea credtitorilor, nu are nici un temei legal, fiind contrar dispozitiilor legale aratate ca debitoarea SC CATAVENCU SA sa fie supusa procedurii falimentului, dar in acelasi timp sa continue sa desfasoare activitatea de editare a publicatiei Academia Catavencu”.