Tribunalul Bucuresti a admis intrarea in faliment a SC Catavencu SA

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 4 mai 2011, 20:23 Economie | Media & Publicitate


Tribunalul Bucuresti a admis propunerea administratorului judiciar General Group Expert SRL privind intrarea in faliment in procedura generala a debitoarei SC Catavencu SA, editorul Academia Catavencu, potrivit deciziei publicate pe site-ului oficial al instantei, citata de Mediafax.

Potrivit deciziei de marti a Tribunalului Capitalei, societatea va fi dizolvata si are urmatoarele obligatii: "sa predea gestiunea averii catre lichidatorul desemnat, in termen de zece zile de la notificarea deschiderii procedurii; sa depuna la dosarul cauzei, in termen de zece zile de la intrarea in faliment, actele si informatiile prevazute de art. 28 alin.1 din Legea 85/2006, cu exceptia celor prevazute de lit.e) si i) ale art.28 alin.1".

Totodata, Tribunalul a dispus intocmirea de catre administratorul judiciar si predarea catre lichidator, in termen de maximum zece zile de la intrarea in faliment, a unei liste cuprinzand numele si adresele creditorilor si toate creantele acestora la data intrarii in faliment, cu indicarea celor nascute dupa deschiderea procedurii.

Pe de alta parte, termenul de inregistrare a cererilor de admitere a creantelor asupra averii debitorului nascute dupa data deschiderii procedurii sau al caror cuantum a fost modificat fata de tabelul definitiv este 7 iunie 2011.

Termenul de verificare a creantelor, de intocmire, afisare si comunicare a tabelului suplimentar de creante este 17 iunie, iar termenul final a tabelului definitiv consolidat este 28 iunie.

Tribunalul a desemnat drept lichidator societatea General Group Expert SRL, care va indeplini atributiile prevazute de art. 25 din lege, cu o remuneratie de 2.000 lei, exclusiv TVA, din averea debitoarei.

Printre activitatile pe care General Group Expert trebuie sa le indeplineasca se numara formalitatile privind mentionarea la registrul comertului a reprezentantilor permanenti ai sai; sa procedeze la sigilarea bunurilor din averea SC Catavencu; sa trimita o notificare, in conditiile art.61 alin.3 din Legea 85/2006, privind intrarea companiei in procedura falimentului si ridicarea dreptului de administrare al acesteia, tuturor creditorilor mentionati in lista depusa de debitor in conformitate cu art. 28 alin.1 lit.c) si art.35 din lege, debitoarei si oficiului registrului comertului in care aceasta este inmatriculata, pentru efectuarea mentiunii, iar in temeiul art. 37 din lege sa trimita o notificare similara si instantelor judecatoresti in a caror jurisdictie se afla sediul debitoarei declarat la registrul comertului si tuturor bancilor unde debitoarea are deschise conturi, in vederea aplicarii prevederilor art. 36 din lege; - sa deschida un cont la o unitate bancara, din care vor fi suportate cheltuielile aferente procedurii, in cazul neindeplinirii acestei atributii de catre SC Catavencu; - sa instiinteze toate bancile la care debitoarea are disponibil in conturi cu privire la dispozitia tribunalului de a nu dispune de conturile debitoarei fara un ordin in acest sens al judecatorului sindic sau al lichidatorului.

Termenul stabilit de instanta pentru continuarea procedurii este 13 septembrie 2011, cu drept de recurs in termen de sapte zile de la comunicare.

Tribunalul Bucuresti admisese, in sedinta din 16 martie 2010, cererea de intrare in insolventa a societatii Catavencu SA, depusa in 11 martie anul trecut, permitand, conform sentintei, pastrarea dreptului de administrare a societatii sub supravegherea administratorului judiciar. La acea data, Mihnea Vasiliu, pe atunci director operational Realitatea-Catavencu, spunea ca este vorba despre o "reorganizare judiciara", nu despre faliment, prin intermediul careia vor fi reesalonate datoriile Catavencu SA.

SC Catavencu SA, societatea care editeaza publicatia Academia Catavencu, face parte din grupul Realitatea - Catavencu.

In 3 martie 2010, Mircea Toma, unul dintre fondatorii Academiei Catavencu, anunta ca 20-25 dintre persoanele care lucrau la publicatie au decis sa paraseasca ziarul si, impreuna, vor realiza "un Catavencu alternativ", un saptamanal de satira politica, care va aparea print si on-line. Acel grup de jurnalisti a lansat ulterior revista Kamikaze, intr-un tiraj de 60.000 de exemplare.

La Academia Catavencu au ramas, dintre fondatorii ziarului, Doru Buscu, Ioan T. Morar si Eugen Istodor.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

5632 vizualizari

 • +15 (15 voturi)    
  Gata, l-a terminat si p-asta SOVu ! (Miercuri, 4 mai 2011, 21:04)

  oki [anonim]

  Prafu si pulberea se alege de tot ce atinge ! "Cotidianul" a devenit si el amintire ! Pacat ! Ani de zile l-am citit . Acuma bietu Buscu ce-o sa faca ?
  • +9 (9 voturi)    
   none (Miercuri, 4 mai 2011, 23:03)

   seba [anonim] i-a raspuns lui oki

   Se gaseste oricand o batista si pentru el!
 • +18 (20 voturi)    
  departe (Miercuri, 4 mai 2011, 21:10)

  sindbad [anonim]

  cititorii lor nu mai erau demult la fel de inteligenti ca si ei
  • -1 (11 voturi)    
   "parerea ta"....hac (Miercuri, 4 mai 2011, 22:45)

   bogdanlungu [utilizator] i-a raspuns lui sindbad

   erau oricum mult mai inteligenti decat can-can-istii, libertat-istii si otv-istii.
 • +9 (11 voturi)    
  Pacat! (Miercuri, 4 mai 2011, 21:32)

  Rasmus [utilizator]

  un simbol de dupa Revolutie moare cu aceasta decizie.
  • +7 (11 voturi)    
   A murit mai demult... (Miercuri, 4 mai 2011, 23:37)

   IoanB [utilizator] i-a raspuns lui Rasmus

   ...acum doar s-a semnat actul de deces.
   Cam prea mult a imputit atmosfera acest cadavru!
 • +20 (24 voturi)    
  Am si eu o contributie la asta. (Miercuri, 4 mai 2011, 21:38)

  AlinN [utilizator]

  De cand s-a despartit in Kamikaze si Academia Catavencu eu n-am mai cumparat decat Kamikaze. Poate este un exemplu de forta a noastra. Eu sunt destul de extremist si in ceea ce priveste RTV. Nu doar ca nu las televizorul sa stea pe Realitatea, dar daca incerc sa trec de la 250 la 255 trec direct, niciodata nu trec prin toate de frica sa nu se inregistreze undeva secunda aia in care apas pe realitatea si sa nu cumva sa ia un leut in plus la publicitate. Ah, si le tin aceasta instructie tuturor cunoscutilor. Poate daca facem cu indarjire asta un timp, in cele din urma apar si rezultate.
  • +7 (11 voturi)    
   si eu la fel (Miercuri, 4 mai 2011, 22:33)

   s73j4r [utilizator] i-a raspuns lui AlinN

   mare dreptate ai :) uite asa sa mai inchis un grup propagandistic de interese antinationale.
   Pe cand si felix ?
  • -2 (6 voturi)    
   Eu am contribuit cel mai mult (Joi, 5 mai 2011, 8:43)

   MIHAI 2 [anonim] i-a raspuns lui AlinN

   Dupa ce au venit la putere Emil Constantinescu
   si Conventia Democratica
   am constatat cu stupoare (,,,ba chiar cu stupiditate...) ca baietii continuau sa fac misto exclusiv de Iliescu si Vacaroiu, adica de opozitie.
   *
   In prostia mea ma asteptasem ca revista sa fie
   intotdeauna in contra puterii - ca instrument democratic - iar nu doar o goarna de propaganda.
   *
   Cand CDR ul mai avea vreun an de mandat am renuntat sa-i mai citesc saptamanal.
   Mai cumparam revista doar lunar...apoi trimestrial...apoi doar o data pe an...in speranta
   ca poate-poate mortul invie.
   *
   Relatia lor cu Vantu a fost una tipica presei romane. Au inceput cu o campanie extraordinar de dura contra lui si au sfarsit prin a-i vinde pachetul majoritar de actiuni. A fost o vanzare foarte, foarte avantajoasa.
   *
   Apoi in timp au mai urmat niste transferuri de actiuni de la Vantu catre ei și iarasi de la ei catre Vantu......ceva care aducea a spalare de bani...
   *
   Banii si osanza s-au inmultit, la fel si anii,
   in detrimentul entuziasmului si a creativitatii.
   *
   Desprinderea celor de la Kamicadze
   a pus bomboana pe coliva..chiar daca nou-nascutul era deja mort...nu are mai mult de doi cititori...ma bucur ca ambii posteaza aici.
   *
   Sper ca vreodata cineva sa faca o ancheta jurnalistica serioasa despre finantarea... jurnalelor (si a televiziunilor, radiourilor , blogurilor, platformelor...) Este evident ca din jurnalistica ancheta ar deveni repede penala.
   *
   Ca sa inchei cu o nota pozitiva: i-as indemna pe pustii de azi sa citeasca ”Catavencu” (asa se numea inainte de a deveni Academie) de prin 1990 - 1993.
   Au fost SEN-ZA-TIO-NAL de buni !
   Din pacate pe aceste meleaguri nimic din ce e bun nu dainuie , motiv pentru care emigrarea ramane singura speranta.
  • +3 (3 voturi)    
   cam asa si eu (Joi, 5 mai 2011, 9:36)

   aka [anonim] i-a raspuns lui AlinN

   asa procedez si eu cu toate televiziunile infecte care imput atmosfera.
 • +13 (17 voturi)    
  un amănunt important (Miercuri, 4 mai 2011, 21:38)

  Doru Hidrant [anonim]

  Ați uitat un amănunt: Academia Cațavencu nu mai are voie să apară, întrucît ar produce prejudicii și mai mari STATULUI. Da, Academia Cațavencu datorează un milion de euro statului. Cu cît apare după faliment, cu atît se mărește gaura, iar legea nu permite așa ceva. După falimentarea Cotidianului, Doru Bușcu a reușit falimentarea Cațavencului. Bravo, Dorule. A fost prin batistă sau natur?
  • +5 (9 voturi)    
   prietenii stiu de ce ;) (Miercuri, 4 mai 2011, 22:40)

   othello & batista [anonim] i-a raspuns lui Doru Hidrant

   Mă pregăteam să fac un comentariu similar. Bine că am avut răbdarea să citesc până la capăt. Bravo, Dorule-prietenii stiu de ce ;)
  • -2 (6 voturi)    
   Of! (Miercuri, 4 mai 2011, 22:59)

   Gianbatista Vico [anonim] i-a raspuns lui Doru Hidrant

   Măi, Hidrant, ești în eroare! Revista apare. Dă pe google! Va apărea, pentru că marca se vinde. Va dispărea societatea care o scoate acum. Dacă vrei îți desenez!
  • -5 (5 voturi)    
   un amanunt important (Miercuri, 4 mai 2011, 23:16)

   Tito [anonim] i-a raspuns lui Doru Hidrant

   Dar ai avut activitate bogata astazi! N-ai scapat nici un site. Daca va si plateste cineva pentru asta, e bine. IP-urile voastre sint peste tot. Cam asta va cam da de gol. Hi, hi, hi, hi....
 • +6 (14 voturi)    
  justitiari cu batista la gură (Miercuri, 4 mai 2011, 22:28)

  Doru Hidrant [anonim]

  cum își permite Academia Cațavencu să spună că economia țării e la pămînt, cînd ei înșiși nu și-au onorat datoriile la stat de peste un milion de euro? cît tupeu de borfași! slugile lu Vîntu!
  • -6 (6 voturi)    
   Of again! (Miercuri, 4 mai 2011, 23:01)

   G.B [anonim] i-a raspuns lui Doru Hidrant

   Hidrantule, vezi că miroase deja! Măcăne și miroase!
 • -6 (12 voturi)    
  pacat (Miercuri, 4 mai 2011, 22:43)

  bogdanlungu [utilizator]

  era unul dintre putinele saptamanale serioase intr-o lume de caricaturi jurnalistice.
 • +9 (11 voturi)    
  Primesc dupa merit (Miercuri, 4 mai 2011, 22:49)

  aac [utilizator]

  minciuna are picioare scurte. Castelul din carti de joc a vintului se darima ceea ce este o veste buna pentru toata lumea.
  Asteptam antenele care sint si ele tot pe acolo!

  Hai ca se poate!
 • +6 (6 voturi)    
  Poate 10 milioane (Miercuri, 4 mai 2011, 22:58)

  Lascarica [anonim]

  Care 1 milion datorie la stat? Ia dati un search pe google sa vedeti ca-s vreo 10 bulioane. Bravo Doru Buscu! Esti printre putinii care au reusit sa-l pagubeasca pe SOV.
  • +1 (1 vot)    
   sa invatam sa numaram, totusi (Joi, 5 mai 2011, 8:47)

   Stefan [anonim] i-a raspuns lui Lascarica

   Kamikaze vorbeste de 13 milioane de lei - deci nu-s nici 10 "bulioane" de euro, nici 1 cum zicea altcineva, mai degraba vreo 3.

   http://www.kamikazeonline.ro/2011/03/catavantu-sa-datorii-la-stat-de-13-000-000-ron/
 • +9 (9 voturi)    
  A(vantu) Elanului (Miercuri, 4 mai 2011, 23:21)

  marius [anonim]

  Genul de business -man ca Vantu nu poate castiga decat din tunuri,mai toti au vrut sa se spele prin afaceri onorabile dupa ce-au tepuit statul dar au cam sclintito.
  Indiferent ca au bani, eu de la oamenii de genul acesta nu am de invatat nimic ,dar cand dau pe RTV si vad ce adeziune au niste slujbasi de acolo mi se face greata.
  Noului ,,patron'' i recomand sa indrepte putin macazul inspre obiectivitate si decenta ptr ca ce are el acum nu e televiziune de stiri ci o oala plina cu laturi.
 • -2 (8 voturi)    
  Ameno! (Miercuri, 4 mai 2011, 23:26)

  Ion Vasile [anonim]

  Vestea asta pe mine ma afectează mai mult (in sensul negativ) decât m-a afectat pozitiv împușcarea lu'Osama. Ca au împușcat încetișor Catavencu, e evident, dar e o moarta frumoasa (nu ca as avea intenții necrofile). Dar mi-a stimulat spiritul si inteligenta timp de 2 decenii, ceea ce Kamikaze nu a reușit încă sa facă (ba dimpotrivă, îmi pare un fel de Cațavencu la ușa cortului, fără poze de efect).
  Somn ușor frumoaso, eu te-am iubit oricum!
  • -4 (8 voturi)    
   eroare (Miercuri, 4 mai 2011, 23:54)

   giga Caloria [anonim] i-a raspuns lui Ion Vasile

   documentare pe genunchi: la Catavencu au rămas si Mardale, Motoc si de Hillerin. La Kamikaze se dă cu cercul Toma, cel mai slab ziarist din gasca!
   • +5 (5 voturi)    
    eroare esti tu (Joi, 5 mai 2011, 0:36)

    Boru Duscu [anonim] i-a raspuns lui giga Caloria

    La Kamikaze sunt multi din "aia vechi" in afara de Toma. E Cautis (ala cu pozele prostanacului de la SPA, care a ajuns si pe CNN cu bombe puse pe sub avioane la Baneasa), e Tetelu, Julea, Cucui, Hancu, Varzaru, Bortea (fostul redactor sef de la Catavencu). Sunt oameni care au de 10 ori mai mult umor decat aia care au ramas. Plus gasca de la investigatii care numai acu cateva zile a dat-o p-aia cu Ciutacu. Plus baietii tineri. Catavencu ce devaluiri a mai facut? A dezvaluit ce se ascunde sub batista lui SOV?
    • -3 (3 voturi)    
     nume, nume... (Joi, 5 mai 2011, 8:53)

     Stefan [anonim] i-a raspuns lui Boru Duscu

     Cand a aparut Kamikaze, am cumparat vreo 2-3 saptamani ambele in paralel. Or fi plecat mare parte din oameni la Kamikaze, dar trebuie sa spun ca umorul a ramas la Catavencu. Respect pe oamenii de la Kamikaze pentru gestul lor, desi nu sunt in masura sa evaluez pretentia lor de a fi "scapati de moguli" (poate doar i-au schimbat), dar cele cateva numere din revista ce mi-au ajuns in mana pur si simplu nu aveau haz.

     Catavencu, in schimb, le dadea clasa chiar si cu echipa redusa. Acu, sunt de acord ca poate la dezvaluiri sunt in urma, dar nu-s nici sluga de care vorbeste lumea p-aci. Chiar, cand i-ati citit ultima oara?
   • +2 (2 voturi)    
    prietene, hilerin a fost adus de Buscu (Joi, 5 mai 2011, 0:56)

    a [anonim] i-a raspuns lui giga Caloria

    dupa marea schisma ca sa nu scrie singur ziaru. tot atunci a venit inapoi si gasca lui nic sirbu care fusese dat afara la nervi tot de catre buscu.
 • -4 (6 voturi)    
  Si marmota... (Miercuri, 4 mai 2011, 23:51)

  Maxim Lemetru [anonim]

  "Acel grup de jurnalisti a lansat ulterior revista Kamikaze, intr-un tiraj de 60.000 de exemplare."
  Si marmota invelea ciocolata.
  Ar fi mai normal sa spuna ca, acum, tirajul vandut e de 2.500, de opt ori mai mic decat al Catavencilor.
  Si marmota continua sa inveleasca ciocolata.
  • +4 (4 voturi)    
   Te imbeti cu apa rece.. (Joi, 5 mai 2011, 2:49)

   Ortega Agaset [anonim] i-a raspuns lui Maxim Lemetru

   ,,,si cu cifre de la Buscu. Vezi ca exista si BRAT si SNA
   • 0 (0 voturi)    
    comparatie cu surse (Joi, 5 mai 2011, 16:35)

    un_om_de_cal [utilizator] i-a raspuns lui Ortega Agaset

    http://www.brat.ro/index.php?page=publications&id=1021&index=0

    http://www.brat.ro/index.php?page=publications&id=10&index=0

    Deci tirajul vandut de Kamikaze e 7.500, cel vandut de Academia Catavencu e 20.000.
 • -2 (4 voturi)    
  Nu stiu ce iese (Joi, 5 mai 2011, 0:20)

  DerYogen [anonim]

  Dar revista si mai ales marca se va vinde. O cumpar in fiecare saptamana. De dat, fac ce au facut de cand au aparut, dau in toti, nu e problema, asa au facut mereu. Eu zic ca e lucratura.
  Am luat si Kamikaze cand a aparut, vreo 2-3 numere. Au un umor pe care eu unul nu-l inteleg (daca o fi umor), uneori sunt de-a dreptul vulgari gratuit (de exemplu, eu nu inteleg rubrica cu iepurasii homosexuali, oi fi eu mai redus, lamuriti-ma si pe mine).
  Una peste alta, Catavencu n-a pierdut mult din umorul fin si ironia inteligenta. Pacat doar ca au bagat rubrica de aberatii de la sfarsit, de pe ultima pagina (cea scrisa de Catalin Matei). Inca o dovada ca cine se pricepe la scris nu prea se pricepe la afaceri.
  • 0 (6 voturi)    
   E lucratura lui Basescu. Precis! (Joi, 5 mai 2011, 4:02)

   elviru [anonim] i-a raspuns lui DerYogen

   Ca pe Basescu il enerveaza sa dea in toti. Basescu ar vrea ca Catavencu sa dea numai in USL. Si ei dadeau prea putin in USL.
   Nu intelegi iepurasii din Kamikaze? Dar semi-nudurile Elenei Udrea din Catavencu le intelegi? Dar caricaturile hard ale lui Mardale le intelegi? Dar poanta lui Buscu cu "Basescu a dat cioc de Paste" (lu Nutzi) ai inteles-o? Ce-ti mai place umorul fin si ironia inteligenta din Catavencu, DerYogene!
 • +3 (3 voturi)    
  Doru Buscu vs. Justitia (Joi, 5 mai 2011, 2:46)

  Hitlerin [anonim]

  Tribunalul București – Secția a VII-a comercială

  “Intrarea unei societati in procedura falimentului are drept consecite directe dizolvarea societatii, ridicarea dreptului de administrare al debitoarei, potrivit art.107 alin.2 din legea nr.85/2006, si declansarea operatiunilor de lichidare. Societatea intrata in faliment isi mai pastreaza personalitatea juridica doar pentru nevoile si scopul lichidarii, iar reprezentantii societatii nu mai pot intreprinde operatiuni comerciale noi, specifice obiectului sau de activitate, conform art.233 din Legea nr.31/1990. Activitatea societatii, ce trece in tot sub conducerea si controlul lichidatorului, se rezuma la operatiunile de transformare a bunurilor societatii in lichiditati si de distribuire a lor catre creditori, cu excluderea desfasurarii in continuare de activitati lucrative.
  Prin urmare, asa-numita exceptie invocata de administratorul judiciar, cu prilejul propunerii facute in adunarea credtitorilor, nu are nici un temei legal, fiind contrar dispozitiilor legale aratate ca debitoarea SC CATAVENCU SA sa fie supusa procedurii falimentului, dar in acelasi timp sa continue sa desfasoare activitatea de editare a publicatiei Academia Catavencu”.
 • -1 (1 vot)    
  Catavencu (Joi, 5 mai 2011, 10:47)

  Ileana [anonim]

  Eu sint o veche cititoare de Catavencu. Am parcurs toate mesajele scrise aici de voi si m-am amarit. Pentru ca e evident ca cei care intra si nu au curajul sa spuna cine sint, au legaturi puternice cu ce a insemnat o data redactia Catavencu. E foarte urit ce faceti. Chiar daca ati hotarit sa plecati de la Catavencu, puteati sa pastrati pentru voi culisele. Va faceti un deserviciu aratind defapt, ce caractere urite sinteti. Sper din suflet ca aceasta revista sa nu moara, pentru ca, e singura sursa de umor care mai exista, in toata atmosfera asta sumbra, pe care o traverseaza Romania.
  • 0 (0 voturi)    
   Si suntem si portocalii, nu? (Joi, 5 mai 2011, 16:20)

   Matriciu [anonim] i-a raspuns lui Ileana

   Draga Ileana, eu am legaturi stranse cu Catavencu in sensul ca trebuie sa suport din buzunar milionul neplatit la bugetul de stat. Ca si tine. Eu insa ii felicit pe cei care au avut curajul sa plece de la Catavencu ca nu au ramas sa manance din troaca lui Vantu si sa gireze ingineriile financiare ale lui Buscu. De umor cu Basescu-betiv, Udrea-jartea si Boc-pitic m-am cam saturat. Catavencu a murit, citeste decizia instantei.
 • -1 (3 voturi)    
  Catavencu nu moare! (Joi, 5 mai 2011, 13:18)

  Dan [anonim]

  Sinteti foarte buni, Catavencilor! De aceea sinteti si atit de criticati. Mor toti de invidie, vomita venin, ar vrea sa nu mai existati. Eu va citesc de vreo 18 ani. Am crescut cu voi... .Noi va sustinem si nu sintem putini, sintem cititorii acestui ziar. Luati asta in calcul, noi contam in primul rind. Am toata colectia Catavencu, nu a existat saptamina in care sa nu-mi cumpar Catavencu. Nici nu pot sa mi imaginez o saptamina fara Catavencu. Victooorie!
  • +1 (1 vot)    
   pt. Dan (Joi, 5 mai 2011, 14:04)

   Ion [anonim] i-a raspuns lui Dan

   Dane, cumpar-o in continuare
 • 0 (0 voturi)    
  urari (Joi, 5 mai 2011, 14:10)

  Ion [anonim]

  Am citit ani de zile Catavencu, dar a fost maculata de respiratia lui Nus. Despre redactori ce sa spun: dorm cum si-au asternut. Nu-mi fac griji, se vor duce tot pe acolo prin zona (Felix). Spre ca peste ani, sau chiar mai curand, sa aiba o noua surpriza.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by