Euroins Insurance Group (Euroins) a achizitionat portofoliul de asigurari generale detinut de firma QBE in Romania si Bulgaria, a anuntat miercuri asiguratorul. Partile au convenit sa pastreze confidentialitate termenilor tranzactiei, care urmeaza sa fie supusa avizului autoritatilor de reglementare.

Sub conditia aprobarii de catre autoritatile anticoncurentiale si de catre autoritatile de reglementare in domeniu, portofoliile de asigurari comerciale din aceste doua piete vor fi transferate catre Euroins. QBE Romania si QBE Bulgaria asigura proprietati si afaceri ce implica raspundere civila generala in ambele piete. De asemenea, QBE activeaza si in domeniul asigurarilor de calatorii.

QBE va continua sa sustina operatiunile din Romania si Bulgaria oferind servicii de reasigurare. Ambele entitati vor lucra pentru a asigura o tranzitie usoara a portofoliului, eliminand astfel riscul ca brokerii si beneficiarii politelor sa fie lipsiti de suport.

  • "Decizia de a transfera operatiunile noastre in Romania si Bulgaria vine ca o consecinta directa a unei analize complexe de piata. Acordul nostru cu Euroins, unul din principalii jucatori in asigurari din ambele piete, ne asigura ca brokerii si clientii nostri isi vor pastra accesul la un asigurator local. Parteneriatul nostru va aduce cu sine noi oportunitati pentru angajati, ca urmare a transferului la Euroins", a declarat Richard Pryce, Chief Executive Officer al QBE European Operations.
  • "Achizitia portofoliului QBE este in concordanta cu strategia grupului de a-si intari pozitia dominanta de jucator la nivel regional. Dupa tranzactie, Euroins isi va extinde prezenta in sectorul non-auto si, cu ajutorul retelei sale, va putea oferi o gama mai mare de servicii clientilor", a declarat Kiril Boshov, Chairman of the Board of Directors of Euroins Insurance Group.

Mihnea Tobescu, Director General Euroins Romania, a declarat ca acest parteneriat va intari portofoliul de asigurari generale al companiei - asigurari de raspundere civila, asigurari de malpraxis si de proprietati. Clientii QBE din Romania vor beneficia de servicii si aistenta de cea mai inalta calitate, ca urmare a transferului de portofoliu catre Euroins Romania.

Despre QBE Insurance Group

QBE Insurance Group este cotata cu ratingul A+ de Standard & Poor si este una din cele mai mari companii de asigurare si reasiguarare din lume, cu operatiuni in toate pietele importante, avand mai mult de 16.000 de angajati la nivel mondial. Listata la Bursa de Valori din Australia, QBE este lider in pietele in care activeaza. Pentru 2012, QBE a raportat operatiuni in valoare de 18,4 miliarde USD.

Operatiunile din Europa ale QBE, ce reprezinta mai mult de 25% din cifra de afaceri a grupului, sunt specializate in asigurarile generale. QBE activeaza atat ca asigurator direct, cat si ca reasigurator la nivel mondial.

Despre Euroins Insurance Group si Euroins Romania

Euroins Insurance Group este unul dintre cele mai mari grupuri independente care opereaza in pietele din ECE. Compania detine o cota de piata de aproximativ 7% in Bulgaria, Romania si Macedonia, avand 1.100 de angajati. Euroins Romania are peste 1.000.000 de clienti, peste 500 de angajati si peste 4.500 de agenti colaboratori.