Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a alocat 70.000 de euro pentru achizitia de suport tehnic pentru sistemul informatic CEDAM, sistem care permite verificarea unei polite RCA la o anumita data precum si istoricul daunelor platite in baza unei astfel de polite, potrivit unei cereri de oferte lansate de ASF si publicate luni, 29 iunie 2015, in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Valoarea esitmata a contractului, care se va incheia pe o perioada de 12 luni, este de 70.000 de euro.

istoric daune CEDAMFoto: ASF
  • "ASF administreaza sistemul informatic CEDAM, al carui obiectiv este mentinerea unei evidente centralizate a politelor RCA incheiate pentru vehicule inmatriculate in Romania, in scopul identificarii facile a autoturismelor implicate in accidente de circulatie si al stimularii cresterii gradului de cuprindere in asigurare. Totodata sistemul este utilizat si pentru determinarea istoricului de daunalitate al vehiculelor, fiind esential funtionarii sistemului bonus-malus in Romania. Toate activitatile curente de administrare si mentenanta ale sistemului se efectueaza de catre personalul ASF.
  • Avand in vedere insa carcaterul critic al sistemului si necesitatea mentinerii unui regim permanent de functionare a acestuia,  se doreste achizitionarea de servicii de suport tehnic specializat (de nivel II) pentru escaladarea unor situatii care prin natura sau amploarea lor ar putea sa afecteze disponibilitatea sistemului.
  • ASF va pune la dispozitia ofertantului intreaga documentatie tehnica relevanta pentru prestarea serviciilor solicitate, precum si un mediu virtual de dezvoltare a solutiei software, mediu ce include codul sursa complet al acesteia", se arata in caietul de sarcini publicat de ASF in SEAP.

In privinta conditiilor de participare la licitatie, se mentioneaza ca media cifrei de afaceri globale in ultimii 3 ani (2012, 2013, 2014) a ofertantilor interesati trebuie sa fie cel putin egala cu suma de 600.000 lei.O alta conditie este lista principalelor prestari de servicii din ultimii trei ani, continand valori, perioade de prestare a serviciilor, beneficiari, indiferent daca acestia din urma sunt autoritati contractante sau clienti privati si a caror valoare cumulata sa fie cel putin egala cu suma de 300.000 lei.

Data limita de depunere a ofertelor este 13 iulie 2015. Data limita de evaluare a ofertelor este 7 august 2015. Criteriul de atribuire este pretul cel mai scazut.

Mai multe detalii in caietul de sarcini atasat articolului.