​Salariul mediu net depășeste 9.700 lei în ASF și chiar înainte ca Parlamentul să valideze noua conducere, sindicatul ASF îi cerea insistent președintelui de atunci, Leonardo Badea, să onoreze plata primei anuale prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă pentru toți angajații instituției, primă care este la nivelul unui salariu. Imediat după ce a fost validat pentru un nou mandat ca președinte ASF, Badea a semnat plata acestor prime pentru toți cei peste 500 de angajați, au precizat pentru HotNews.ro surse din ASF. Tot în acest an, de Paște, fiecare angajat ASF a primit o primă de 5.000 de lei.

Sediul ASFFoto: AGERPRES

UPDATE (13:45) În urma acestui articol, ASF a transmis următoarele:

  • "Ca urmare a dialogului avut cu Sindicatul ASF în privința acordării primei de sfârșit de an, prevăzută în Contractul Colectiv de Muncă (CCM), Președintele ASF, Leonardo Badea, a solicitat Comisiei de Aplicare și Monitorizare a Contractului Colectiv de Muncă la nivelul ASF, efectuarea unei analize de oportunitate și de legalitate în această privință. În urma analizării acestei situații, Comisia a recomandat aplicarea prevederilor CCM, conform dispozițiilor legale în vigoare, iar Președintele ASF a dispus, în consecință, plata primelor anuale către salariații ASF.
  • În prezent, au fost demarate negocierile pentru Contractul Colectiv de Muncă aplicabil anului 2019, unul dintre obiectivele Autorității fiind reducerea nivelului primelor, după ce, anul trecut, au fost eliminate primele de proiect și salariile acordate la final de mandat membrilor Consiliului ASF. Politica de reducere a nivelului veniturilor salariaților ASF prin intermediul prevederilor CCM, în condițiile legii, va continua."

Această primă de sfârșit de an, care este încă o dată salariul și care a fost încasată în această lună de fiecare angajat al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), nu este singura bonificație care se acordă în această instituție, unde membrii Consiliului ASF au venituri lunare nete de până la 14.000 de euro.

  • "Aceste prime anuale le-au încasat și foștii membri ai Consiliului ASF, care nu au mai fost validați în această lună pentru un nou mandat la conducerea ASF. Tot în acest an, de Paște, fiecare angajat a primit primă de 5000 lei net. La nivelul ASF, mai sunt niște prime de performanță, care se dau în perioada februarie-martie pentru activitatea desfășurată în anul anterior. Aceste prime de performanță, pe care nu le primesc toți angajații, se dau în funcție de calificativele obținute și reprezintă între 100-150% din salariul net", au precizat miercuri pentru HotNews.ro mai multe surse din ASF.

La începutul acestei luni, chiar înainte ca Parlamentul să audieze și să numească noua conducere din ASF, sindicatul acestei autorități îi cerea insistent președintelui de atunci al autorității, Leonardo Badea, să onoreze plata primei anuale prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă pentru toți angajații instituției și care potrivit unor documente verificate din mai multe surse de HotNews.ro este în cuantum de 100% din salariul brut lunar și/sau indemnizația brută lunară. Salariul mediu net de bază în ASF a fost de 9.730 de lei în primele nouă luni din acest an, autoritatea având peste 512 angajați la sfârșitul anului trecut.

Pentru detalii citește: ​Conflict în ASF, cu o zi înainte de audieri: Sindicatul cere conducerii plata primei anuale care este 100% din salariu pentru cei peste 500 de angajați / În ASF salariu mediu net este de 9.730 lei

Leonardo Badea și Viorel Ștefan, la audierile ASF

Leonardo Badea și Viorel Ștefan, la audierile ASF

Foto: Hotnews

Leonardo Badea și alți opt membri au fost validați de Parlament, în data de 13 noiembrie 2018, pentru a conduce ASF în următorii 5 ani. Noua conducere este: 1. Leonardo Badea (președinte), Doina Elena Dascălu (prim-vicepreședinte), Marius Bota (vicepreședinte piața de capital, care între timp și-a dat demisia), Cristian Roșu (vicepreședinte piața asigurărilor), Dan Armeanu (vicepreședinte piața pensiilor private), Joszef Birtalan (membru neexecutiv), Gabriel Grădinescu (membru neexecutiv), Aura Socol (membru neexecutiv) și Ovidiu Wlassopol (membru neexecutiv).

Potrivit surselor HotNews.ro, această prima anuală a fost încasată și de cei care au făcut parte din Consiliul ASF până la schimbarea produsă în această lună, respectiv: Leonardo Badea (care a fost reconfirmat acum de Parlament ca președinte ASF), Ovidiu Wlassopol (fost prim-vicepreședinte ASF, care acum a fost validat pe funcția de membru neexecutiv), Mircea Ursache (fost vicepreședinte piața de capital), Cornel-Coca Constantinescu (fost vicepreședinte piața de asigurări), Ion Giurescu (fostul vicepreședinte pentru piața pensiilor private), Dan Armeanu (fost membru neexecutiv, care acum a fost validat ca vicepreședinte pentru sectorul pensiilor private), Gabriela Boca (fost membru neexecutiv), Gheorghe Marcu (fost membru neexecutiv) și Albin Biro (fost membru neexecutiv).