​Grupul financiar german Signal Iduna a anunțat marți că a primit toate aprobările ASF pentru finalizarea achiziției companiilor de asigurări Ergo Asigurări și Ergo Asigurări de Viață și că a demarat procesul de integrare a noilor companii achiziționate.

Tiberiu Maier, Signal IdunaFoto: Signal Iduna

Astfel, Ergo Asigurări își va continua activitatea ca entitate independentă sub noul Consiliu de Administrație aprobat de către Autoritatea de Supraveghere Financiară: Tiberiu Maier, în calitate de Președinte, Mesut Yetiskul și Mark Osterloff, în calitate de Membri.

Ergo Asigurări de Viață va urma etapele unui proces complex de fuziune estimat a se finaliza în prima parte a anului viitor.

Consiliul de Supraveghere al Ergo Asigurări de Viață a primit aprobarea Autorității de Supraveghere Financiară și este format din: Tiberiu Maier în calitate de Președinte, Mihaela Drugă și Mark Osterloff, în calitate de Membri.

Signal Iduna Asigurare Reasigurare este unul dintre liderii segmentului de asigurări voluntare de sănătate din România.

La finele anului trecut, compania a înregistrat un volum al primelor brute subscrise de peste 141 milioane lei. Compania are în portofoliu peste 200.000 de asigurați, valoarea despăgubirilor acordate ridicându-se la circa 87 milioane lei pentru soluționarea a peste 300.000 de dosare.

Volumul primelor brute subscrise va crește cu circa 50% ca rezultat al achiziției celor două companii Ergo și a evoluției pozitive înregistrate de ambele entități la finalul anului precedent.

Ergo Asigurări a raportat un volum al primelor brute subscrise de peste 54 milioane lei, cea mai mare pondere a acestora fiind reprezentată de asigurările de bunuri și de asigurările de răspundere civilă.

Ergo Asigurări de Viață a înregistrat un volum al primelor brute subscrise de peste 16 milioane lei, principalul segment de activitate fiind reprezentat de asigurările de viață de tip bancassurance.