Robert Modan, ginerele liderului PSD Paul Stănescu, exercită începând de vineri, funcția de secretar general al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), cu delegare, au confirmat vineri pentru HotNews.ro oficialii autorității. În plus, toți angajații ASF au încasat azi primă de performanță pentru anul trecut (între 50% și 100% din salariu în funcție de calificativ) și primă pentru „Ziua ASF” (încă un salariu), potrivit surselor HotNews.ro.

Paul StanescuFoto: Inquam Photos / George Calin

Cine a fost secretar general în ASF înaintea ginerelui lui Paul Stănescu

Înainte de numirea lui Robert Modan în funcția de secretar general al ASF, această poziție a fost deținută de Paul Tuță, fratele deputatului PNL George Tuță, care înainte de a deveni parlamentar a fost șef de cabinet al fostului șef al SRI Eduard Hellvig.

Robert Marius Modan, soțul fetei lui Paul Stănescu, secretar general al PSD, a fost adus în ASF prin delegare și nu prin concurs în anul 2020, grație lui Nicu Marcu, actualul președinte al ASF, care este un apropiat liderului PSD, potrivit Bursa.ro.

În 2019, înainte de promovare şi înainte de secretizarea din 2021 a declaraţiilor de avere dispusă Nicu Marcu, ginerele lui Paul Stănescu câştiga de la noua sinecură ASF, 14.000 de lei pe lună net.

Numele soției sale și veniturile acesteia au fost anonimizate, la fel cum sunt și acum.

În cea mai recentă declarație de avere, din luna mai 2023, Robert Modan declară că deține cote de 50% din două terenuri intravilane de aproape 1800 mp în județul Ilfov, precum și dintr-o casă de locuit de 154 mp în același județ.

Acesta și-a vândut în luna august 2022 o casă de locuit cu 50.000 de euro, precum și două autoturisme pe care a încasat 25.500 euro și 49.500 de euro.

Surse: Sute de angajați au încasat astăzi prime de performanță pentru anul trecut și pentru Ziua ASF

Tot azi, toți angajații ASF au încasat o primă de performanță pentru anul trecut (între 50% și 100% din salariu în funcție de calificativ) și o primă pentru Ziua ASF (încă un salariu), potrivit surselor HotNews.ro.

Amintim că sute de angajați ai Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) au amenințat că vor da în judecată autoritatea condusă de Nicu Marcu, dacă nu își vor primi până pe 15 septembrie „prima de performanță pe anul trecut” și ulterior „prima pentru Ziua ASF”, după cum au declarat la începutul acestei luni pentru HotNews.ro surse din cadrul ASF.

Despre nemulțumirile angajaților ASF care amenințau cu greva dacă nu își primesc aceste prime a scris în premieră Jurnalul.ro.

Astfel, în luna martie 2023 angajații ar fi trebuit să încaseze prima de performanță pe anul anterior, prime care variază între 50% și 100% din salariu, primă ce nu a mai fost plătită în urma scandalului izbucnit cu falimentul Euroins.

Cea de-a doua primă neîncasată, echivalentul unui salariu intreg, este pentru Ziua ASF, eveniment sărbătorit la începutul lunii iunie.

Contactată în data de 1 septembrie 2023 de HotNews.ro, Mihaela Constantinescu, șefa Sindicatului ASF, a declarat că sindicatul este hotărât să meargă în instanță dacă oamenii nu își vor primi aceste prime.

  • „Nu suntem de acord și vom merge în instanță. Sindicatul care are aproximativ 400 de membri a făcut toate diligențele pentru a evita o acțiune în instanță. Sunt drepturi legale care sunt prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă.”, a declarat atunci pentru HotNews.ro șefa sindicatului din ASF.

Aceasta nu a dorit să ofere alte detalii despre stadiul negocierilor dintre Sindicat și conducerea ASF pe tema primelor neîncasate.

  • În condițiile în care mai multe surse ne-au declarat că astăzi, 15 septembrie, angajații ASF și-au încasat aceste prime, HotNews.ro a solicitat un punct de vedere atât conducerii ASF cât și șefei de Sindicat și vom reveni cu răspunsurile acestora imediat ce le vom primi.

Citește și: Criză în ASF: Fără sprijin politic, oamenii lui Marcu părăsesc instituția / Sute de angajați își cer primele de mii de euro neacordate