​Easy Asigurări, firmă controlată de fondatorul Superbet, Sacha Dragic, l-a numit ca director general pe Cristian Ionescu, fost președinte al directoratului Asirom (VIG) și fost director general adjunct al Allianz-Țiriac Asigurări. Compania, care își propune să fie insurtech și să vândă exclusiv online, a fost autorizată să vândă RCA în luna septembrie a anului trecut.

Asigurare RCAFoto: ASF

Eazy Asigurări a mai anunțat joi și numirea lui Dan Filip pe poziția de Director General Adjunct. Mandatele celor doi sunt supuse aprobării Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

La mijlocul lunii septembrie 2023, Easy Asigurări a primit din partea ASF autorizaţia de funcţionare şi autorizaţia de a practica asigurări generale inclusiv răspundere civilă auto (RCA).

Compania face parte din portofoliul de investiții în domeniul tehnologiei, controlat de Sacha Dragic, cofondator al Superbet Group.

În ultimii cinci ani, Cristian Ionescu a fost Președinte al Directoratului Asirom, parte a grupului austriac Vienna Insurance Group (VIG). Anterior, a fost Director General Adjunct al Allianz-Ţiriac, companie în care a petrecut mai bine de 18 ani și în cadrul careia a deținut și pozițiile de Chief Financial Officer și Chief Operating Officer.

  • “Sunt încântat să mă alătur echipei ambițioase a Eazy Asigurări pentru a construi împreună o companie în care să integram toate oportunitățile date de tehnologie pentru a fi cât mai eficienți operațional, dar și inovativi în dezvoltarea de produse și servicii.
  • Dezvoltarea sistemelor folosind încă de la început ultimele tehnologii conferă un avantaj pe care îl vom valorifica în interesul clienților și partenerilor noștri.“, a declarat Cristian Ionescu, noul director general al Easy.

Cu o experiență de peste 20 de ani în domeniul asigurărilor, noul Director General Adjunct, Dan Filip a lucrat ca Head of Actuarial Cash-Flow Modelling la NN Rotterdam și anterior ca director financiar în cadrul NN România. S-a alăturat Eazy în 2022 și a asigurat conducerea executivă pe parcursul perioadei de autorizare a companiei.

  • “Sectorul asigurărilor trebuie dus și în România în era high tech și asta vrem prin acest nou business. Ne dorim profesionalizarea și digitalizarea pieței locale, în acord cu un client modern obișnuit deja cu platforme de genul Amazon, Revolut, eToro”, declara fondatorul Easy, Sacha Dragic la momentul primirii avizului ASF.

Noul jucător pe piața RCA, Easy Asigurări, parte din divizia de investiții D Craig Holding, controlată de Sacha Dragic, patronul Superbet, și soția acestuia Augusta Dragic, va vinde asigurări de răspundere civilă auto (RCA), dar nu vrea să asigure și răspunderea transportatorilor auto pentru eventuale pierderi ori deteriorări la marfa transportată (CMR). În plus, va vinde CASCO pentru autoturisme, dar nu și pentru trenuri, tramvaie ori metrou.

Informațiile apar în decizia de autorizare dată de ASF acestei societăți, act publicat luni în Monitorul Oficial

După retragerea licenței Euroins, la 31 martie 2023, pe piața asigurărilor își desfășurau activitatea șase asigurători autorizați de ASF pentru activități de asigurare RCA, respectiv: Allianz-Ţiriac, Asirom VIG, Generali, Grawe, Groupama și Omniasig VIG.

Pe piața RCA din România își mai desfășoară activitatea în baza dreptului de stabilire două sucursale: Axeria IARD și Hellas Direct.