Ministerul Comunicatiilor a publicat vineri, pe site-ul propriu, anuntul de participare la procedura de alegere a firmei care sa evalueze Posta Romana in vederea procesului de privatizare prin majorare de capital social, a anuntat vineri ministerul. Termenul limita de depunere a ofertelor este 22 decembrie, iar valoarea contractului se ridica la maxim 15.000 de euro (TVA inclus). La ultimele negocieri, Guvernul si FMI au convenit vanzarea pana in aprilie 2012 a cel putin 20% din actiunile Postei Romane, in urma unei majorari a capitalului social. De asemenea, va fi numit si un manager privat de comun acord cu noul actionar.

Luna trecuta, Marius Fecioru, secretar de stat in Ministerul Comunicatiilor, a precizat pentru HotNews.ro ca in urma majorarii de capital, noul actionar va avea pana la 33% din actiuni si va detine managementul companiei.

"Majorarea capitalului social al unei companii de stat prin aportul unui investitor strategic este o privatizare, conform legii privatizarii. Pentru ca pachetul sa fie atractiv si cineva sa vina si sa investeasca in Posta Romana s-a decis ca pachetul care e supus acestei privatizari sa fie de pana la 33% din actiuni si investitorul ales sa detina si managementul companiei. S-a mai hotarat ca statul sa nu ramana cu mai putin de 51% din actiuni, iar Fondul Proprietatea sa nu ramana cu mai putin de 17% din actiuni in urma majorarii de capital", a precizat pentru HotNews.ro Marius Fecioru.

In prezent, Ministerul Comunicatiilor detine 75% din actiuni, iar Fondul Proprietatea 25% din actiuni. Termenul limita de prezentare a raportului de evaluare a Postei Romane catre cei doi actionari este 20 ianuarie 2012.

De asemenea, un consortiu format dintr-o banca de investitii si o casa de avocatura, avand ca scop identificarea unui investitor strategic care sa devina actionar minoritar la Posta Romana va fi selectat pana la sfarsitul lunii ianuarie 2012.