Decizia unui tribunal din orasul Mannheim obliga Apple sa retraga de pe magazinul sau online german mai multe modele de iPhone si iPad pe motiv ca acestea ar incalca diverse brevete tehnologice detinute de Motorola, compania care este pe cale sa fie cumparata de Google. Apple spune ca modelele afectate pot fi cumparate in continuare de la retailerii germani si adauga ca Motorola a refuzat in repetate randuri sa-i dea dreptul sa utilizeze tehnologiile, desi Apple s-a aratat dispusa sa plateasca.

Motorola a depus plangere impotriva Apple si a obtinut castig de cauza pentru mai multe brevete legate de tehnologii 3G dar si de serviciul de stocare de date iCloud. Sunt retrase de la vanzare din magazinul online german modelele iPhone 3GS si iPhone 4 si toate versiunile de iPad 3G, insa nu si cele care au doar conectivitate WiFi. iPhone 4S nu este in niciun fel afectat.

Apple spune ca desi unele modele nu se mai gasesc pe magazinul sau online oficial din Germania, ele pot fi usor gasite la retaileri si la reselleri in aceasta tara. Compania spune ca va face apel fiindca Motorola a refuzat in mod repetat sa-i dea drept de utilizare a brevetelor in termeni rezonabili. Motorola se arata incantata de decizie si sustine ca a propus celor de la Apple licentierea cu conditii rezonabile.