UPDATE VIDEO Sindicalistii SNR acuza infiintarea a trei noi directii operationale cu inca 36 de posturi de conducere/ Radiocom: Infiintarea directiilor s-a facut fara majorarea fondului de salarii

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Joi, 26 aprilie 2012, 10:11 Economie | Telecom


Protest in fata MCSI
Foto: Hotnews
 documente
(26 Apr 2012) PDF, 246KB
Federatia Sindicatelor din Radiocomunicatii si alte trei sindicate din structura au protestat joi in Bucuresti solicitand, printre altele, stoparea cresterii nejustificate a cheltuielilor societatii prin infiintarea a inca trei Directii Operationale pe langa cele patru existente. Prin aceasta initiativa, care are aprobarea Ministerului Comunicatiilor, sunt infiintate inca 36 de posturi de conducere in conditiile in care au fost disponibilizati 404 salariati in septembrie 2011, cheltuielile de functionare a societatii vor creste cu circa 100 de milioane lei pe an, adica circa 30% din venituri, avertizeaza Constantin Campeanu, presedintele acestei Federatii.

UPDATE Radiocom: Infiintarea directiilor s-a facut fara majorarea fondului de salarii si a numarului de personal angajat comparativ cu anul 2011

S.N. Radiocomunicatii S.A. afirma, intr-un comunicat remis HotNews, ca nu au fost infiintate 36 de posturi noi de conducere odata cu deschiderea a trei Directii Regionale, fiind vorba de "o relocare a posturilor, iar functiile au fost ocupate prin concurs intern".

Societatea sustine ca "au fost efectuate cheltuieli minime pentru infiintarea de noi directii operationale, iar posturile infiintate au fost ocupate in urma unui concurs intern de catre salariatii existenti fara a creste fondul de salarii si numarul de personal angajat, comparativ cu anul 2011".

Aceste directii au in vedere "restrangerea cheltuielilor operationale, astfel incat centrele de emisie si punctele de prezenta (P.O.P-uri) ale Societatii au fost compactate in directii operationale la nivel de regiuni bine stabilite, avand ca scop reducerea cheltuielilor, eliminarea deplasarilor pe distante foarte mari si eficientizarea timpilor de interventie", potrivit sursei citate.

Prin organizarea Directiilor de Radiocomunicatii RADIOCOM are in vedere reducerea cheltuielilor pe termen scurt, la nivelul intregii Societati, cu aproximativ 25.600 lei si "cresterea flexibilitatii si adresabilitatii comerciale la nivel regional".

Dotarea tehnica a directiilor nou infiintate s-a realizat prin redistribuirea resurselor materiale existente in S.N. Radiocomunicatii S.A.

In plus, precizeaza RADIOCOM, in septembrie 2011 au fost disponibilizati 379 de angajati, nu 404 asa cum se mentioneaza in comunicatul transmis de Federatia Sindicatul Radiocomunicatii.

"S.N. Radiocomunicatii S.A. nu are in proprietate fibra optica, ci doar inchirieri de fibra optica. Aceste contracte au fost incheiate pentru a intra in rand cu marii jucatori din piata de de telecomunicatii din Romania care opereaza retele de fibra optica", se arata in comunicatul citat.

Monica Puscas, sefa departamentului Comunicare Imagine, afirma ca "preocuparile, nemultumirile si semnalele Federatiei Sindicatului Radiocomunicatii" vor fi analizate cu "responsabilitate".

Intr-un comunicat remis HotNews.ro (atasat articolului), sindicalistii spun ca vor protesta la sediul conducerii societatii, dar si la sediile Ministerului Comunicatiilor si in fata Guvernului.

Aceste trei directii operationale s-au infiintat acum circa 2 luni cu initiativa conducerii SNR, aprobarea Consiliului de Administratie si aprobarea Ministerului Comunicatiilor (MCSI), sustine liderul sindicalistilor.

 • "Acesta hotarare este problematica pentru ca vor creste cheltuielile de functionare a societatii cu circa 100 de milioane lei pe an, adica circa 30% din veniturile anuale. Suma este calculata vis a vis de cheltuiala pe o directie existenta. Intr-o prima faza cele 3 directii vor avea 36 de posturi de conducere, asta insemnand cate 12 posturi de conducere - incepand cu director si apoi sef departament, sef serviciu, sef birou etc. Deocamdata in aceasta cheltuiala inca nu intra personalul de deservire. (...) In plus, cele 3 locatii din Brasov, Craiova si Constanta necesita cladiri in care sa functioneze, mijloace de transport pentru ca sefii trebuie sa aiba si ei la dispozitie masini, necesita birotica, telefoane si tot ce inseamna mijloace de comunicare care sa le asigure functionarea", a declarat pentru HotNews.ro Constantin Campeanu, presedintele Federatiei Sindicatelor din Radiocomunicatii.

UPDATE VIDEO Circa 20 de angajati ai SNR au protestat joi si in fata Ministerului Comunicatiilor:Numarul total al angajatilor SNR a ajuns "dupa ultimele cifre", spune Campeanu, la 1511 salariati, iar la acest protest sunt asteptati circa 115 angajati. Intr-o astfel de Directie Operationala lucreaza in medie circa 200 de angajati.

 • "Nu s-au facut noi angajari. Personalul pentru cele 3 directii este personalul redistribuit. Solicitarile directorilor din aceste directii dupa ce au fost infiintate, sunt indreptate catre realizarea unei scheme de personal care sa includa si restul de personal de deservire. Probabil ca va creste personalul pe directie de la 12 la 40-50 de angajati cu functii importante in structurile nou infiintate. Incet, incet vom ajunge din nou la peste 2000 de salariati in conditiile in care veniturile noastre nu cresc, ci dimpotriva", a mai spus acesta.

O alta cerinta a protestarilor o reprezinta "stoparea urgenta a investitiilor ineficiente, a angajarii unor servicii cu terti si a inchirierii nejustificate a unor capacitati de transport pe fibra optica, care produc prejudicii mari pentru SNR".

HotNews.ro a relatat recent ca la data de 5 aprilie SNR a platit peste 1,08 milioane lei catre Omnilogic pentru inchiriere fibra optica, in conditiile in care compania se lauda "ca si-a creat prin investitii o infrastructura moderna care cuprinde printre altele o retea nationala de fibra optica cu o lungime de circa 5000 de km. In replica, oficialii SNR au explicat ca detin in proprietate doar infrastructura radio, reteaua de fibra optica fiind inchiriata.

 • Citeste: Cum explica SNR ca inchiriaza fibra optica de la Omnilogic desi se lauda cu o retea nationala de fibra optica de 5000 de kilometri: Detinem doar infrastructura radio

O alta solicitare vizeaza lipsa demararii trecerii la televiziunea digitala terestra, in care s-au facut investitii semnificative

 • "Solicitam preocupare si interes din partea conducerii SNR si MCSI pentru dezvoltarea televiziunii digitale terestre, ca alternativa pentru populatia Romaniei, in receptionarea unui numar mare de posturi de televiziune in mod gratuit. Lipsa de interes din partea conducerii SNR si MCSI, a Guvernului Romaniei pentru dezcvoltarea televiziunii digitale terestre, va conduce la scoaterea din exploatare a celor doua retele de emitatori de televiziune pentru care SNR a investit importante resurse financiare si pentru a caror achizitie mai are de rambursat sume importante pana in anul 2019".
Despre ce investitii este vorba mai exact? HotNews.ro a scris despre faptul ca SNR a demarat proiecte pilot pentru televiziunea digitala terestra, DVB-T, in Bucuresti si Sibiu.

Constantin Campeanu sustine insa ca cele doua retele nu au legatura cu proiectul experimental DVB-T de la Bucuresti si Sibiu, insa ele vor face parte din acel intreg care inseamna acoperirea teritoriului in procent de 97%.

 • O retea priveste toti emitatorii care acopera teritoriul Romaniei in procent de 98% pentru difuzarea TVR1 si cealalta retea are acoperire de 97% in teritoriu pentru TVR2. Cele doua retele insumeaza un numar important de emitatori care sunt cumparati pe valuta si pe care trebuie sa-i platim. Specialistii nostri s-au ocupat de a cumpara emitatori de televiziune care prin modificari destul de mici ca si costuri pot fi trecuti la televiziunea digitala terestra. Ne-am pregatit de acesta perspectiva de circa 6 ani. Mai avem de rambursat circa 52-54 de milioane de euro pana in 2019. A fost un imprumut pe termen lung, cu perioada de gratie si acum avem de achitat sumele aferente emitatorilor. Creditul a fost facut acum circa 6 ani iar valoarea lui era in jurul sumei de 110 milioane de euro", a precizat presedintele Federatiei.

Nu in cele din urma, presedintele Federatiei Sindicatelor Radiocomunicatii sustine ca daca nu vor fi luate in seama aceste cerinte actiunile de protest vor continua in conformitate cu prevederile legale, care ne permit sa ajungem la greva. Nu dorim sa ajungem insa acolo".

Despre SNR

SNR (Radiocom), companie de stat care asigura transmisiile TV si radio pentru Societatea Romana de Televiziune si Societatea Romana de Radiodifuziune a avut in 2010 o cifra de afaceri de 338,3 milioane lei si o pierdere neta de 43,3 milioane lei. Compania avea un numar mediu de angajati de 1915 persoane, conform datelor de la Ministerul de Finante.

Portofoliul Radiocom include, in prezent, aproape toti operatorii de telecomunicatii din Romania, dar si utilizatorii finali de servicii de comunicatii din domenii importante: banci, institutii financiare, companii multinationale, etc.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2607 vizualizari

 • +2 (2 voturi)    
  Cresterea salariilor (Joi, 26 aprilie 2012, 10:27)

  Vizitiul [utilizator]

  Inlocuiesti posturile normale cu posturi de conducere :)
 • +2 (2 voturi)    
  Prima cerere sindicala de bun simt (Joi, 26 aprilie 2012, 12:02)

  Catalin [anonim]

  Constestarea deciziilor manageriale printr-o forma de protest public imi parea inexistenta in Romania pana astazi. Majoritatea protestariilor de pana acum era pe principiul "capul lui Motoc vrem" :)
  • +1 (1 vot)    
   capul (Joi, 26 aprilie 2012, 13:19)

   Dan [anonim] i-a raspuns lui Catalin

   Este vorba de Motoc de la DRTV Buc sau de altul sic .........
 • -1 (1 vot)    
  Cele 3 noi regiuni diluiaza sindicatul (Joi, 26 aprilie 2012, 13:29)

  Darius [anonim]

  Adevaratul motiv este ca prin aceste masuri sindicatul devine nereprezentativ si isi pierde puterea de negociere a contractului de munca care tocmai a expirat. In plus au fost luate masuri de control asupra contractelor de hrana pentru angajati si s-a aflat ca firmele sindicaliste cumparau icre negre si rosii pe manii companiei.
 • -1 (1 vot)    
  Antene fara plata (Joi, 26 aprilie 2012, 13:33)

  Mihai [anonim]

  In urma unor informatii anonime s-a aflat ca exista o implicare importanta a sindicatului care permitea instalarea de antene pe turnurile SNR gratuit. In urma unui control acestea au fost demontate si acum se cauta vinovatii. Sindicatul este disperat ca a pierdut spaga.
  • +2 (2 voturi)    
   Raspuns lui costescu (Joi, 26 aprilie 2012, 14:24)

   Ardeleanul [anonim] i-a raspuns lui Mihai

   Tu esti costescule ? Dovezi mai Mitica
  • +2 (2 voturi)    
   iar ? (Joi, 26 aprilie 2012, 15:29)

   daniel [anonim] i-a raspuns lui Mihai

   tov.Mihai
   Iar mintim ?
   Iar dezinformam doar ca sa ne pastram scaunelele caldute ?
   Daca sindicatul unei societati decide pe partea tehnica (montare/demontare de antene) atunci ce rost mai are protestul de azi indreptat impotriva conducerii societatii ?
   Inseamna ca nu mia avem nevoie de conducere la nivel "inalt" !
 • +2 (2 voturi)    
  incompetentii din snr (Joi, 26 aprilie 2012, 13:53)

  kata [anonim]

  Acum la conducerea snr este director general un anumit Nitu un incomentent,ca mai toti pedelisiti.Nu ma mir ca merge atit de prost SNR-ul.De fapt SNR-ul este pe topogan de la faimosul CAZAN acum mare deputat.
 • +2 (2 voturi)    
  Catre SNR (Vineri, 27 aprilie 2012, 0:47)

  MM [anonim]

  -din cele 36 de posturi noi de conducere 3 sunt de director si cei numiti au culoare politica.Restul sunt sefi de departamente,intradevar din randul salariatilor relocati,dar cu salarii duble-triple plus indemnizatii,etc.Asa ceva e imposibil fara majorarea fondului de salarii.
  -cheltuielile cu noile sedii,aparatura,dotari pentru cele 3 directii vor fi imense."Relocarea" unor masini nu e suficienta,trebuie inchiriate sedii,birotica,dotare logistica/tehnica/etc.
  -sunt statii TV si la 400km distanta de noua ei directie,deci reducerea deplasarilor e o minciuna.
  -cum poti concura pe piata cu "marii jucatori" inchiriind fix de la ei transport pe fibra?Ce venituri aduce fibra inchiriata si care sunt cheltuielile cu ea?
  -cati angajati sunt in sediul central din Bucuresti,ce castig mediu au acestia si ce venituri aduc ei societatii?
  Stopati numirile politice,jaful si nu ingropati firma asta!
 • +2 (2 voturi)    
  Fondul de salarii (Vineri, 27 aprilie 2012, 8:12)

  Radu [anonim]

  Fondul de salarii pe 2011 cuprindea si cei 404 de disponibilizati, e normal ca nu se va depasi in acest an, deci cei 404 muncitori disponibilizati au facut loc celor 36 de sefi in fondul de salarii pe 2012.
  • +2 (2 voturi)    
   Adevarat (Vineri, 27 aprilie 2012, 10:45)

   eugenia [anonim] i-a raspuns lui Radu

   Intr-adevar prin disponibilizarea celor 400 s-a facut loc pentru majorarea salariilor celor 36 de sefi, fara depasirea fondului de salarii, in loc sa se creasca salariile celor existenti (vedeti ce grija are conducerea numita pe criterii politice, pentru salariatii sai existenti, insa pe de alta parte angajeaza in administratie rudele "coledzilor" de partid disponibilizati de prin alte parti!!!). Si asa cum remarca si MM, justificarea conducerii prin reducerea cheltuielilor de deplasare si interventii sunt numai minciuni, in conditiile in care cei care efectiv executa lucrarile de interventie si deplasari pentru lucrari sunt tot aceiasi salariati din cele 4 directii... Este clar ca lumina zilei, ca prin infiintarea celor 3 noi directii s-a dorit doar servirea clientelei politice.
 • +1 (1 vot)    
  Cazan (Sâmbătă, 28 aprilie 2012, 13:43)

  Cazan [anonim]

  Din SNR au fost date afara persoanele care nu au avut pile si au ramas sefi de serviciu cu salarii ff mari care joaca solitaire toata ziua iar cei care muncesc cu adevarat au salarii de cacat...VA SPUN EU DIN SURSE SIGURE CA EXISTA IN SNR FAMILII INTREGI ANGAJATE(ex:2 surori, sotul uneia, tatal sotului plus inca nu stiu cate rude ale acestei familii)...iar din aceasta grandioasa familie nu a fost nimeni disponibilizat...iar din SNR s-a furat la greu si se fura in continuare prin contracte impuse de anumiti directori care isi iau super comisioane(ctr de servicii, ctr de achizitii auto sau birotica)...exista anumiti sefi care nu fac absolut nimic dar in schimb stau pe la colturi si barfesc, au masini de serv si telefoane mobile....data viitoare voi da si cateva nume...


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by