RCS&RDS a anuntat marti lansarea serviciului de date mobile in roaming, care poate fi activat de catre abonatii companiei la serviciile de voce mobila si internet mobil pe telefon si al carui tarif este de 0,28 euro/MB (fara TVA), la jumatatea tarifului maxim reglementat in UE. La activarea traficului de date, in scopul protejarii abonatilor conform reglementarilor UE, acestia beneficiaza de o limita valorica de 50 euro, iar in cazul in care au nevoie de mai mult trafic, pot solicita utilizarea serviciului pana la o limita de 200 euro (tarife fara TVA), a mai precizat operatorul de comunicatii prin cablu.

Serviciile de date in roaming pot fi folosite pentru comunicatii catre Spania, Marea Britanie, Irlanda, Suedia, Lituania, Polonia, Norvegia, Malta, Slovacia, Portugalia, Slovenia, Luxembourg, Liechtenstein, Franta, Belgia, Cipru, Islanda, Gibraltar, Estonia, Bulgaria, Grecia, Finlanda, Cehia, Danemarca, Ungaria, Austria, Germania, Olanda.

Conform informatiilor companiei, abonamentele de telefonie Digi Mobil ale RCS & RDS sunt de 2,48 euro si 1,24 euro (inclusiv TVA) lunar, au convorbiri nelimitate catre Digi Mobil si Digi Tel (reteaua de telefonie fixa a companiei), tarife de 0,012 euro/minut catre retelele fixe nationale si de 0,037 sau 0,062 euro/minut catre retelele mobile nationale.

Internetul mobil pe telefon este tarifat cu 10 lei lunar (TVA inclus), in cazul in care clientul opteaza pentru abonamentul superior de telefonie si este oferit gratuit abonatilor care au contractat telefonie mobila si internet fix. Vitezele de transfer pentru Digi Net Mobil sunt de pana la 7,2 Mbps, iar in tara, clientul beneficiaza de trafic nelimitat in cadrul abonamentului.

Detalii suplimentare pot fi gasite in punctele de prezenta ale companiei sau pe http://www.rcs-rds.ro/telefonie-mobila-digi-mobil/servicii-optionale/roaming.