​Directorul executiv al Apple, Tim Cook, si-a cerut scuze vineri intr-o scrisoare postata pe site-ul companiei pentru frustrarile create clientilor de erorile aplicatiei proprii de harti introdusa odata cu lansarea noului iPhone si a noului sistem de operare iOS 6, si intr-o miscare neobisnuita pentru Apple le-a recomandat clientilor produse ale concurentilor, inclusiv Google Maps, informeaza Reuters. In noul iOS aplicatia Google Maps a fost inlocuita de propria aplicatie de harti a Apple, bazata pe continut al TomTom, iar utilizatorii s-au plans ca in noile harti unele orase lipsesc total, altele sunt plasate gresit, iar in alte localitati lipsesc obiective importante, precum gara.

iPhone 5Foto: Apple

In scrisoarea oficiala, seful Apple spune ca se face totul pentru ca noua aplicatie Maps sa fie mai buna si sugereaza chiar clientilor sa-si descarce din App Store aplicatii de harti concurente, precum Bing, MapQuest si Waze ori sa foloseasca hartile Google si Nokia prin crearea pe ecranul de start de pe iPhone unor icon-uri care sa duca direct catre respectivele aplicatii.

Ultima data cand Apple s-a mai lovit de un val atat de mare de critici a fost in 2010, cand utilizatorii s-au plans de probleme de semnal la modelul iPhone 4.

Citeste si:Apple este criticata masiv de useri pentru noua aplicatie Maps - Unele orase sunt plasate eronat pe harta, obiective importante lipsesc