Nokia a anuntat miercuri ca si-a extins gama de telefoane mobile 3G cu design clasic prin lansarea a trei dispozitive mobile: Nokia 207, Nokia 208 si Nokia 208 Dual SIM. Timo Toikkanen, vicepresedinte al diviziei Mobile in Nokia, sustine ca acestea sunt cele mai accesibile dispozitive 3G de pana acum si ca sunt destinate celor care apreciaza un telefon clasic dar vor sa beneficieze si de experiente de tip smartphone, precum accesarea internetului si a retelelor de socializare. Pretul estimativ pentru Nokia 207 si Nokia 208 va fi de 68 dolari (52 de euro), iar livrarile sunt planificate sa inceapa din al treilea trimestru al acestui an.

Nokia 207Foto: Nokia

Nokia 207 si Nokia 208 dispun de o tastatura alfanumerica familiara pentru scrierea rapida a mesajelor si Mail for Exchange, pentru acces facil la contul de e-mail si calendarul de lucru. Aplicatia Transfer, disponibila astazi in Nokia Store, permite utilizatorilor sa isi sincronizeze contactele direct de pe smartphone si sa transforme Nokia 207 sau Nokia 208 in dispozitiv secundar.

Nokia 208 Dual SIM are tehnologia Easy Swap, care permite utilizatorilor sa schimbe cartelele SIM fara a opri dispozitivul, pentru a beneficia de planuri tarifare mai avantajoase. Pentru accesarea internetului, terminalele dispun de suport 3G, iar compresia de date este disponibila prin Nokia Xpress Browser. Pot fi accesate aplicatii de socializare precum WhatsApp, Facebook si Twitter, alaturi de streaming video prin YouTube si Vuclip.

Dispozitivele pot fi folosite si ca modemuri portabile, prin simpla conectare a acestora la un laptop folosind un cablu USB pentru acces la Internet.