HTC se alatura Apple in folosirea tehnologiei de autentificare biometrica: Lanseaza ONE max, un smartphone cu ecran mare de 5,9 inci si cititor de amprente
"In medie, un utilizator isi deblocheaza telefonul de mai mult de 20 de ori pe zi. HTC One max elimina acest inconvenient cu ajutorului unui scaner pentru amprente pozitionat in lateral-spate, care iti deblocheaza telefonul si lanseaza aplicatiile preferate cu o singura apasare de deget. Pot fi inregistrate pana la trei degete", sustin oficialii HTC.
Cu toate acestea, redactorii site-ului de tehnologie The Verge care au testat terminalul sustin ca pozitionarea senzorului pe partea din spate a terminalului chiar sub camera foto este total gresita, incomoda, care solicita o miscare nefireasca pentru deblocarea terminalului, motive pentru care apar erori in recunoasterea amprentei.
BBC noteaza ca HTC One max este primul smartphone cu sistem de operare Android care vine cu un senzor de recunoastere a amprentelor dupa lansarea iPhone 5S din luna septembrie, dar aminteste ca primul terminal care a avut o astfel de tehnologie a fost Motorola Atrix, lansat in anul 2011.
Terminalul are un design similar cu HTC One doar ca este vizibil mai mare. Dispune de un procesor quad-core Qualcomm Snapdragon de 1,7 GHz, sistem de operare Android 4.3. si este echipat cu camera HTC UltraPixel - o tehnologie avansata pentru imagini. Mai multe detalii tehnice gasiti aici.

Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?
Cam cat este de greu sa iti deblochezi telefonul desenand pictograma sau tastand un pin de 4 cifre. Hai sa fin seriosi. Ca sa deblochezi cu amprenta tot ia vreo secunda sa deblocheze deci ca timp nu castii mare lucru. Ca si comoditate am dubii.
Adevarul este ca la sectorul inovatie sa ajuns la un plafon similar cu cel atinci inainte de aparitia primului iPhone. Inovatia este minima, niste specificatii imbuntatite ici colo si cam atata.
Praf in ochi pentru entuiziastii de tehnologie