​Producatorul chinez ZTE va deschide in trimestrul trei din acest an intr-un oras din Vestul Romaniei un centru de monitorizare a echipamentelor operatorilor de telecomunicatii (manage services) care va deservi retelele operatorilor din 23 de tari UE si non - UE, a declarat joi Lorian Vintila, directorul de strategie ZTE Romania. Acesta a spus ca 220 de ingineri IT romani au fost deja recrutati, acestia aflandu-se acum in diverse stadii de instruire la nivel international.

Lorian Vintila, directorul de strategie ZTE RomaniaFoto: Hotnews

In luna noiembrie a anului trecut, in cadrul forumului economic China-Europa Centrala si de Est, Lorian Vintila declarase:

"Intentionam sa deschidem un centru in vestul tarii sa preluam sarcinile operatorilor din Europa Centrala si de Est, proiect in valaore de circa 16 milioane de euro, bani care vin direct din fonduri chinezesti. Acest prim proiect estimam sa se finalizeze undeva in luna februarie a anului viitor. A doua etapa vizeaza un centru de circa 23 de milioane de euro in sudul tarii. Restul banilor intentionam sa-i investim in lansarea unei linii de productie de echipamente de telecomunicatii", a spus Lorian Vintila, directorul de strategie ZTE Romania.

ZTE are in Romania circa 150 de angajati. In luna iulie a anului trecut, Lorian Vintila a declarat pentru HotNews.ro ca oficialii grupului chinez de telecomunicatii ZTE Corporation i-au adus la cunostinta premierului Victor Ponta, aflat pe 1 iulie in vizita la sediul central al grupului din Shenzhen, ca in trimestrul trei din acest an vor demara prima investitie IT&C de anvergura pe piata din Romania, in valoare de peste 100 milioane de euro.

"Nu am cerut nici un ajutor de stat, nici un fel de derogare de la plati de taxe si impozite, ba mai mult venim in sprijinul statului. Vom crea cateva sute de locuri de munca, iar proiectul va fi implementat in sudul tarii si va fi finalizat in 2015", a mai spus atunci Lorian Vintila.