Ministerul pentru Societatea Informationala (MSI) a informat miercuri ca plata salariilor compensatorii catre Rosita Alexe, fostul director executiv juridic al Postei Romane a fost efectuata prin decizia directorului general al companiei, Ion Smeeianu. "Precizam faptul ca MSI, prin reprezentantul sau in Adunarea Generala a Actionarilor (AGA), recomandase anterior acestui moment sa nu se efectueze nicio plata compensatorie, insa, domnul Smeeianu, a ales sa onoreze plata sumei de aproximativ 60.000 de euro catre fosta sa colega", se arata in comunicatul MSI.

Ion Smeeianu, mandatat sa mareasca salariile postasilorFoto: AGERPRES
  • "Consider imoral ceea ce s-a intamplat si ne pregatim sa atacam in instanta decizia prin care s-a dispus incasarea salariilor compensatorii de catre fosta directoare. Posta Romana nu poate sustine asemenea plati compensatorii si sincer nici nu consider ca ar fi corect. Vom identifica caile legale prin care sa recuperam aceasta suma cu care a fost prejudiciata Posta Romana. In ciuda acestor noi tensiuni consider ca este necesara continuarea dialogului dintre management si sindicalisti pentru identificarea unor solutii optime si cred ca numai in acest fel putem reduce viitoarele prejudicii materiale si de imagine din cadrul companiei. Astazi ne vom intalni din nou cu totii si am speranta ca vom reusi identificarea unor solutii viabile care sa conduca la realizarea obiectivului comun si anume acela al privatizarii cu succes a companiei", a declarat miercuri, ministrul Razvan Cotovelea.

Cu o zi in urma, Ministrul pentru Societatea Informationala, Razvan Cotovelea, a declarat ca are informatii ca Posta ar fi platit catre Rosita Alexe, directorul executiv juridic al companiei, compensatia de aproape 60.000 de euro la incetarea raporturilor de munca, dar ca a solicitat in AGA dovada platii.

  • "Vom actiona in instanta pentru recuperarea acestor bani. Plecarea acesteia nu trebuia sa se faca cu acordul partilor, Ion Smeeianu a stiut de clauza privind compensatiile si a semnat acel contract si se lucreaza acum la solutiile legale pentru indepartarea lui de la sefia Postei Romane.
  • Toate Contractele Individuale de Munca (CIM) au diferite clauze si tocmai de aceea am solicitat ca directorii executivi si directorii sa renunte la aceste clauze financiare. Nu sunt niste clauze pe care Posta sa le suporte. El a negociat si a semnat. Se lucreaza la indepartarea domnului Ion Smeeianu.
  • Exista - nu mai exista - o clauza in care un director, indiferent ce facea, in momentul in care contractul individual de munca se va fi incheiat chiar daca fura pleca acasa cu 20 de indemnizatii", a declarat marti Razvan Cotovelea, in cadrul evenimentului Ziua Comunicatiilor.

Cotovelea a precizat ca in conditiile conducerii corporative instituite la Posta Romana, statului ii este greu sa dea afara un director general.

La initiativa ministrului pentru Societatea Informationala, Razvan Cotovelea, intreaga echipa de management a Postei Romane - directorii executivi si directorii - a anuntat luni, pana la finalului programului de activitate, ca renunta benevol, fara echivoc si fara vreo conditionalitate, la orice clauze din contractul individual de munca ce reglementeaza plata unor salarii compensatorii in cazul incetarii activitatii, a anuntat luni, 19 mai, Ministerul pentru Societatea Informationala.

Initiativa ministrului a venit dupa ce HotNews.ro a prezentat vineri, 16 mai, un document care arata ca Rosita Alexe, directorul executiv juridic al Postei va primi 30 de salarii compensatorii, respectiv aproape 60.000 de euro in urma incetarii raporturilor de munca in companie, decizie semnata de Ion Smeeianu, directorul general al companiei de stat.