Abonatii Digi Mobil care vor dori sa aiba internet mobil prin reteaua Vodafone in zonele in care reteaua RCS&RDS nu are acoperire vor putea sa-si activeze la cerere o optiune care ofera 100 MB de trafic de date in roaming national la un cost lunar de 1,7 euro (TVA inclus) sau doua optiuni care impreuna ofera 250 MB de trafic de date la un cost lunar cumulat de 3,4 euro (TVA inclus), a anuntat miercuri operatorul controlat de miliardarul oradean Zoltan Teszari. In urma acestor modificari, cel mai ieftin abonament de voce si internet mobil la RCS&RDS, care acum costa 2 euro si include 3GB de trafic in reteaua 3G proprie, va costa maxim 5,4 euro pentru cei care vor sa aiba internet mobil si in zonele fara acoperire Digi.

Sediul RCS&RDSFoto: RCS & RDS

Iata anuntul facut miercuri de RCS&RDS:

"Incepand cu 01 aprilie 2016, RCS & RDS va lansa doua optiuni pentru serviciul de date in roaming national care vor putea fi activate la cerere de toti clientii Digi Mobil, persoane fizice si juridice, care detin (sau vor contracta ulterior) pachete active de telefonie mobila ce includ internet mobil.

  • 1. Optiunea 100 MB ofera 100 MB trafic date in roaming national, la un cost de 1,7 euro (TVA inclus).
  • 2.    Optiunea +150 MB, care suplimenteaza cu 150 MB traficul de date in roaming national la un cost de 1,7 euro (TVA inclus).

Optiunea +150 MB poate fi activata oricand in cursul unei luni, doar dupa activarea Optiunii 100 MB, indiferent daca prima cota a fost sau nu consumata, astfel incat clientul Digi Mobil poate ajunge sa aiba un trafic maxim de 250 MB, la un cost cumulat de 3,4 euro (TVA inclus).

Utilizatorii Digi Mobil pot activa Optiunile 100 MB si +150 MB la numarul *111# (http://www.rcs-rds.ro/ussd)", parcurgand pasii indicati in mesajul de pe telefon. Optiunile sunt valabile o luna calendaristica, raman active doar in luna in care au fost activate si se factureaza in abonamentul lunar, indiferent de volumul de date consumat".

Acordul de roaming national, in baza caruia clientii Digi Mobil au acces la servicii de voce si date mobile in reteaua Vodafone in zonele in care RCS&RDS nu are acoperire, a fost prelungit pana in data de 31 martie 2017, cu mentiunea ca daca roamingul national de voce va fi oferit in continuare gratuit utilizatorilor Digi Mobil, roamingul de date mobile va fi contra cost incepand cu data de 01 aprilie 2016, a anuntat marti operatorul controlat de miliardarul oradean Zoltan Teszari. Roamingul national urmeaza sa fie eliminat pe masura extinderii acoperirii retelelor 3G si 4G ale RCS&RDS, a mai comunicat operatorul.