Rares Stanciu, fostul director executiv operational al Postei Romane, a fost numit director general interimar al companiei de stat, pentru un mandat de 4 luni (25 septembrie 2017 - 25 ianuarie 2018), pana la finalizarea procedurii de selectie a unui director general potrivit OUG 109/2011 privind guvernanta corporativa, se arata intr-o decizie luata in 20 septembrie de Consiliul de Administratie al Postei, document obtinut de HotNews.ro. Numirea are loc in contextul in care mandatul fostului director general interimar, Andrei Stanescu, a expirat in 24 septembrie, iar Ministrul Comunicatiilor i-a cerut acestuia demisia pentru management defectuos.

Rares Stanciu, director general interimar PostaFoto: Posta Romana

Conducerea Postei Romane a precizat pentru HotNews.ro ca dupa finalizarea mandatului incredintat acum, Rares Stanciu (vezi CV-ul atasat) va reveni pe functia de director executiv operational in cadrul companiei:

  • "Incepand cu data numirii in functia de director general interimar, se constata suspendarea functiei detinuta anterior (Director executiv operational), urmand ca la expirarea mandatului sa revina pe acelasi post.
  • Va reamintim ca in acest moment, se afla in derulare procesul de recrutare si selectie a directorului general al C.N. Posta Romana S.A., conform prevederilor OUG nr. 109/2001, privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, cu modificarile si completarile ulterioare.", a precizat marti pentru HotNews.ro conducerea Postei.

Vedeti atasata de asemenea si Hotararea Consiliului de Administratie privind numirea lui Rares Stanciu in functia de director general interimar al Postei.

Andrei Stanescu, director general Posta Romana

Andrei Stanescu, director general Posta Romana

Foto: Posta Romana

Fostul director general interimar, Andrei Stanescu, a carui demisie a fost ceruta in aceasta luna de Ministrul Comunicatiilor, Lucian Sova, pentru manegement defectuos, s-a reintors la conducerea Directiei Executive Juridice, Control si Resurse Umane din Posta Romana, mai arata datele transmise de conducerea operatorului postal la solicitarea HotNews.ro.

Amintim ca in urma conflictului iscat in aceasta luna intre Ministerul Comunicatiilor (actionarul majoritar al Postei) si conducerea operatorului postal, Andrei Stanescu a refuzat sa-si dea demisia pana la finalizarea mandatului incredintat, si a spus ca isi rezerva dreptul a a-si depune candidatura pentru ocuparea functiei de director general al Postei pentru care se afla in derulare un proces de recrutare.

"Posta Romana ramane o companie stabila, si avand in vedere necesitatea continuitatii activitatii acesteia, voi asigura finalizarea mandatului de director general interimar ce mi-a fost incredintat de catre Consiliul de Administratie, pana la data de 24 septembrie 2017. Totodata, doresc sa mentionez faptul ca, in acest moment, se afla in derulare procesul de recrutare si selectie a directorului general, conform prevederilor OUG nr. 109/2001, privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, cu modificarile si completarile ulterioare, si imi rezerv dreptul de a imi depune candidatura pentru ocuparea acestei functii", a declarat in data de 11 septembrie Andrei Stanescu, director general interimar al Postei.

  • HotNews.ro a prezentat in aceasta luna documente in exclusivitate care arata culisele conflictului de la Posta Romana.

Dante Stein, presedintele CA Posta Romana

Dante Stein, presedintele CA Posta Romana

Foto: Posta Romana

Potrivit acestor documente consultate de HotNews.ro, Dante Stein, presedintele Consiliului de Administratie (CA) la Posta Romana, i-a cerut luna trecuta ministrului Comunicatiilor, Lucian Sova, sa creasca indemnizatia membrilor CA de la Posta, dupa care i-a transmis demnitarului ca Posta va intra in incapacitate de plata de la daca nu obtine amanarea platilor restante catre Fisc.

Stein mai cerea rapid si majorarea capitalului social al Postei, alternativa fiind insolventa. Acestea sunt motivele pentru care Ministrul Sova a cerut demisia conducerii Postei, acesta sustinand ca va prezenta Guvernului un plan de actiuni pentru redresarea companiei.

Ulterior, conducerea companiei a transmis catre HotNews.ro ca nu se afla in incapacitate de plata, dar ca echilibrul financiar este fragil.

"Astazi, 15 septembrie 2017, Posta Romana nu se afla in incapacitate de plata, eforturile conjugate ale conducerii si ale celor peste 25.000 de angajati ai companiei asigurand, inca, echilibrul operational si functional al companiei", a transmis vineri catre HotNews.ro conducerea companiei. Posta afirma insa ca 'acest echilibru este fragil'. 'Din incasarile curente se achita, de mai bine de 5 ani, datorii ale perioadei de gestiune 2003-2012, de aceea lipsa de numerar existenta poate conduce catre incapacitate de plata, daca nu se urgenteaza procesul de capitalizare', a avertizat in data de 15 septembrie conducerea companiei, raspunzand la o solicitare HotNews.ro.