Stefanos Theocharopoulos a fost numit CEO al Cosmote Romania, inlocuindu-l pe Nikolaos Tsolas, care a detinut aceasta pozitie timp de doi ani, a anuntat marti operatorul de telefonie mobila. Potrivit oficialilor Cosmote, Nikolaos Tsolas s-a retras din motive personale.

Stefanos Theocharopoulos s-a alaturat grupului OTE in anul 2002 si detine, din anul 2006, pozitia de Director Executiv Business Development al companiei OTEGlobe, membra a grupului OTE. Theocharopoulos a mai ocupat si pozitia de Director Executiv Tehnologie in cadrul OTE Investment Services. Acesta este presedintele boardului director al Hellas-Sat, precum si membru in consiliul de administratie al Cosmote Romania. El a fost, de asemenea, si membru in consiliile de administratie ale Armentel & OTE Sat Maritel.

Inainte de a se alatura grupului OTE, Theocharopoulos a detinut pozitii manageriale in companii precum O2 Germania, Dutchtone Olanda, Vodafone Grecia, Fujitsu Telecom Research Center Marea Britanie si Ericsson Hellas/Grecia. In varsta de 39 de ani, Stefanos Theocharopoulos este licentiat al Universitatii Sussex in Inginerie Electronica, detinand si o diploma de Master of Science in Comunicatii Mobile & Comunicatii prin satelit din partea Universitatii din Westminster.

In Romania, Cosmote este al treilea operator de telefonie mobila, cu trei milioane de clienti, la finele lunii octombrie a anului trecut. Compania este parte a grupului elen de telefonie mobila Cosmote, controlata de grupul elen OTE. Romtelecom controleaza 30% din actiunile Cosmote Romania, restul actiunilor fiind detinute de compania elena Cosmote. Grupul OTE detine 54,01% din capitalul social al Romtelecom, restul actiunilor fiind controlate de statul roman.