„România are una dintre cele mai dinamice piețe de telecomunicații, iar asta se vede inclusiv în creșterea veniturilor în acest sector. În 2017, veniturile totale au fost de 15,6 miliarde de lei, ceea ce inseamna 1,8% din PIB-ul Romaniei", a declarat joi Sorin Grindeanu, președintele arbitrului telecom (ANCOM). Conform datelor raportate de furnizorii de pe piata comunicatiilor electronice, veniturile totale obținute din furnizarea de rețele şi servicii de comunicații electronice au însumat 15,6 miliarde lei în 2017, în creştere cu 6% fata de anul 2016. Exprimate în euro, veniturile totale au fost de aproximativ 3,4 miliarde euro, având o creştere anuală de 4%.

Piata telecomFoto: ANCOM
  • "Ca reglementator al acestui sector, aflat în continuă expansiune, suntem conștienti că trebuie să ne concentrăm mai mult ca oricând asupra misiunii noastre principale - aceea ca românii să aibă acces la cele mai noi și fiabile tehnologii și servicii, la cel mai bun preț”, a declarat Sorin Grindeanu, președintele ANCOM.

În funcție de veniturile obținute în 2017, liderul pieței avea o cotă de piață de 27%, principalul competitor 25%, următorul competitor 21%, ceilalți furnizori însumând 27%. Sectorul telecom continuă să dețină o contribuție importantă în PIB-ul Romaniei in 2017, acesta reprezentand aproximativ 1,8%.