Microsoft discuta cu Nokia despre posibilitatea ca cel mai mare producator de telefonie mobila din lume sa includa in portofoliul sau si terminale cu sistemul de operare Windows Mobile, scrie ITWire. In prezent, aproape toate dispozitivele Nokia ruleaza sistemul de operare Symbian. Un acord cu Microsoft ar insemna o schimbare majora pentru producatorul finlandez.

John Starkweather, directorul de marketing al diviziei internationale de comunicatii mobile a Microsoft, a confirmat informatiile privind negocierile avute cu Nokia, insa nu a precizat daca sau cand se va face un anunt in acest sens.

"Nokia a facut in mod clar investitii semnificative in Symbian, dar sunt puncte in care noi avem sinergii importante si ne-ar placea sa traim ziua in care acele sinergii se vor dezvolta complet gratie sistemului Windows Mobile", a declarat John Starkweather.

Telefoanele Nokia nu utilizeaza sistemul de operare Windows Mobile, insa folosesc o serie de alte programe Windows, precum ActiveSync si tehnologia PlayReady DRM conceputa pentru a controla limitele in care continutul digital poate fi copiat de pe Internet sau transferat catre alte dispozitive.

Starkweather a mai precizat ca in prezent relatia dintre Microsoft si Nokia este puternica si si-a exprimat increderea ca pe viitor aceasta ar putea sa devina si mai puternica.

Declaratiile oficialului Microsoft vin cu putin timp inainte de unul dintre cele mai importante evenimente ale telefoniei mobile la nivel mondial, respectiv GSMA Mobile World Congress din Barcelona, care va avea loc saptamana viitoare. Multe companii folosesc prilejul pentru a face anunturi de noi produse si parteneriate, iar seful Nokia, Olli-Pekka Kallasvuo, este printre principalii vorbitori.