​Site-ul Ministerului de Finanțe (www.mfinante.ro) prezintă luni potențiale riscuri de securitate, în condițiile în care certificatul de server nu mai este valid, atenționează browserele de internet. Certificatul de server creează o conexiune securizată SSL între site-ul web și browser-ul utilizatorului, astfel că datele confidențiale introduse de utilizator pe site sunt protejate prin criptare și nu pot fi vizualizate de persoane neautorizate.

Mesaj la accesarea www.mfinante.roFoto: Hotnews

Ministerul de Finanțe mai are acum certificat valid doar pentru www.mfinante.gov.ro, nu și pentru www.mfinante.ro, astfel că informațiile confidențiale (precum parole ori detalii despre carduri bancare) ale celor care accesează www.mfinante.ro ar putea fi accesate mai ușor de persoane neautorizate, se arată în mesajul afișat de browserul de internet Mozilla Firefox.

Dacă vor totuși să acceseze informația de pe site-ul www.mfinante.ro, utilizatorii pot să bifeze butonul cu mesajul: "Acceptă riscul și continuă". Puteți citi AICI detalii despre importanța certificatelor SSL.