Huawei România nu dorește să fie implicată în nici o dezbatere cu tentă politică sau de influențe străine, se arată într-un mesaj transmis de către Huawei, în urma unor declarații făcute de Virgil Popescu, ministrul economiei, în cadrul unui interviu acordat HotNews.ro. Virgil Popescu, ministrul economiei, energiei și mediului de afaceri, a spus că rețelele 5G ar trebui realizate cu parteneri euro-atlantici, nu cu Huawei. Vezi ce a mai transmis compania chineză.
"Îmi doresc ca și partea de 5G să fie tot cu un partener euro-atlantic, nu îmi doresc 5G cu Huawei, iar 5G fără partea de telecomunicații nu se poate", a declarat Virgil Popescu într-un interviu pentru HotNews.ro, făcând referire la decizia luată de statul român de a renunța la partenerii chinezi în cazul proiectului reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă, în favoarea unor potențiali parteneri euro-atlantici.
Această declarație a stârnit reacția Huawei, care consideră că Virgil Popescu ar trebui să fie primul dintre toți politicienii care să promoveze importanța unui mediu de afaceri deschis și echitabil. "Mediul de afaceri românesc a fost un factor esențial în dezvoltarea rapidă a economiei românești în ultimul deceniu, încurajând succesul unor investitori precum Huawei", mai arată Huawei.
Huawei amintește de potențialul imens pe care România îl are pe zona de IT&C, despre infrastructura solidă și potențialul său de creștere. "Huawei este una dintre companiile care a crezut cu tărie în acest potențial și care a ales în ultimii 18 ani să își extindă operațiunile în România. Cele 7 centre de servicii prezente la nivel național, precum și cei peste 2100 de angajați români, arată că Huawei a mizat pe atuurile și dorința României de a susține dezvoltarea tehnologică la nivel mondial", mai precizează Huawei.
Compania spune că s-a implicat în dezvoltarea rețelelor 5G în Europa și în restul lumii și că mai multe state europene, precum Germania sau Elveția, au încredere în tehnologia sa.
Huawei a investit peste 15 miliarde de dolari în cercetare și dezvoltare și, astfel, compania a ajuns să aibă cea mai avansată tehnologie 5G din lume, un fapt confirmat de opinii independente, emise de mai mulți experți din domeniul IT&C, se mai arată în mesajul Huawei.
Huawei Romania susține că este o companie transparentă, deschisă spre dialog cu guvernul României în care să răspundă oricăror întrebări sau neclarități pe care acesta le-ar avea legate de tehnologia 5G.
ori devenim o enclava est-europeana a comunistilor chinezi, de departe cei mai diabolici dintre tovarasi, ori ramanem in lumea veche a valorilor (veritabile si de neinlocuit), cu pacatele ei
nu prea incurajeaza turismul
probabil nu stiu ce-i aia
cand au venit primii vestici cu primele orologii, le-au aruncat, se uitau la ele ca vaca la avion
ni hao !
dar pana la urma nu comunicarea decide ci faptele si uite ca se dovedeste, mai ales dupa experienta cu covidul si firmele straine care au operat si inca mai opereaza in China, ca iaurtul made in China poate sa fie extrem de fierbinte...
Tara in sine - numita china - este toxica prin regulile pe care le cere de la orice persoana/ firma acolo, deci inclusiv Huawei este supusa ca firma acelorasi restrictii, in mod transparent sau nu...
Zic ca cea mai dura pedeapsa o sa fie reducerea drastica a tranzactiilor cu china - transparenta si deschidere nu prea exista pe acolo. Diversitatea de pareri nici atata -
Deci cum ei au demonstrat ca nu cred pentru ei in doua sisteme o tara. si ca sa parafrazez doua sisteme o piata mondiala, ramane faptul ca singuri si-au tras un glont in cap si s-au auto-eliminat din competitia de pe pietele libere. asa ca...
Comunicatiile sunt vitale in momentul de fata si daca fac chinezii reteau de 5G au control asupra Romaniei. Daca Romania nu se conformeaza cu ordinele Chinei pot sa te lase fara piese de schimb si se duce totul dracului in cateva luni.
Solutia e folosirea a 2-3 comanii din EU/SUA sau chiar Japonia ori Korea de Sud.
Deci control la ce au amerlocii de care vorbești?
5G-ul este in mare parte o solutie software, e destul de firesc ca 5G sa fie in domeniul dezvoltatorilor de soft sau de asic-uri.
Lumea vrea sa nu mai "lucreze" cu China dar asta oare nu va duce la cresteri de preturi, SUA trebuie sa caute alti furnizori.
China nu e Rusia, o tara slaba economic, sa o ingenunchezi cu sanctiuni de-astea cand tu este mega-dependent de atatea produse din China. Incercati sa cumparati un produs care sa nu aiba o componenta, un tranzistor, un fir de ata chinezesc. Daca SUA si cei cativa parteneri implicati in acest razboi tehnologic nu vor reusi sa ingenuncheze China decizia s-ar putea intorce impotriva lor.
In 2019 exporturile au depasit importurile cu 421 miliarde de dolari.
daca ii lasi pe ei singuri sa isi dezvolte produsele/tehnologiile vom vedea ca nu vor mai avansa chiar atat de repede dar cu siguranta ca ii va costa mai mult - cercetarea, dezvoltarea, testarea si promovarea...
Deci am convingerea ca orice pasare chinezeasca va muri pre limba ei si oare nu este normal sa descopere si sa pretuiasca la justa ei valoare efortul intelectual si costurile legate de cercetare/dezvoltare/testare???
pana cand sistemul lor de lucru si ideologia nu se schimba as recomanda canci tranzactii cu china. o parere.
Este un bun moment de analiza al realitatii chinezesti care ne-a lovit puternic.
Daca am fi stiut cu adevarat despre ce este vorba in China incepand cu Nov. 2019 si nu in Ian 2020 si daca ar fi jucat corect in ceea ce priveste productia de masti si restrictiile impuse cu siguranta ca RO si alte tari nu ar fi intrat in lockdown ...
Costuri imense, cu implicatii negative pe termen lung asta inseamna relationarea cu China si toate companiile ei.
Adica te poate spiona, cine isi permite, in orice moment din orice loc de pe Terra si noi facem acum pe moralistii dar ne mandream cu spionajul industrial romanesc pe vremea comunistilor! Aici e politica de colonie nicidecum vreo luare de pozitie in cunostinta de cauza, ce tot ne amagim atata! Sa dea Trump un OK la un deal cu chinezii si vezi schimbare de pozitie si la romanul Popescu cu 180 de grade!
De ex, telefoanele si alte echipamente telecom trebuie sa fie compatibile UE, pentru ca altfel interfereaza cu dispozitivele de aici.
Sa spuna ce este asa special cu tehnologia huawei ,de ce America este NEPUTINCIOASA sa faca si ea aceste produse ,sau de ce Ericsson nu poate tine pasul.Ce este acolo in “core-ul” acelui chip chinezesc?
Asta vrem sa stim , cancan-ul nu prea mai il dorim.