Consiliul Concurenţei a anunțat joi că a autorizat tranzacţia prin care Clever Media Transilvania preia postul de televiziune Prima TV de la Prima Broadcasting, companie aflată în reorganizare. Clever Media Transilvania este o companie ce aparține grupului deținut de omul de afaceri Adrian Tomșa, care deține mai multe investiții în România printre care canalele TV Look (Look Plus și Look Sport), AgroTV și Profit.ro, dar și paginile web Looksport, Lookplus, Lookmedica, Agrotv și Profit.ro.

Sigla Prima TVFoto: Facebook - PrimaTVRomania

"În urma analizei acestei concentrări economice, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea propusă nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal. Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.", se arată în comunicatul autorității de concurență.

Adrian Tomșa, proprietarul posturilor Look TV, este un apropiat al lui Zoltan Teszari, miliardarul orădean care controlează DIGI/RCS&RDS. Tomșa este activ și pe piața de comunicații electronice, unde controlează firma ATTP Telecommunications, care ar urma să fie preluată de către RCS&RDS.

Preluarea de către RCS&RDS, cel mai mare furnizor de internet fix și TV din țară, a altor trei operatori mai mici de comunicații prin cablu, respectiv AKTA Telecom, Digital Cable Systems și ATTP Telecommunications, a ridicat îngrijorări concurențiale, a anunțat miercuri, 17 iunie, Consiliul Concurenței.

Pentru a fi aprobată această trazacție, RCS&RDS, operator controlat de miliardarul orădean Zoltan Teszari, a propus mai multe angajamente, pe care autoritatea de concurență le-a supus dezbaterii publice.

Ulterior, în luna iulie 2020, Digi/RCS&RDS a anunțat pe bursă că această tranzcție a fost autorizată de Consiliul Concurenței în condițiile respectării angajamentelor propuse.