Vodafone, al doilea mare operator local de comunicații mobile, a anunțat joi numirea Alexandrei Olaru în funcția de director legal și de afaceri externe, începând cu 5 mai 2021. Aceasta va face parte din echipa executivă și va coordona departamentul care reunește ariile juridic, protecția datelor, conformitate, reglementare, public affairs, comunicare corporate și corporate security din cadrul companiei. Anterior, Alexandra Olaru a lucrat timp de 5 ani la Philip Morris România, ca director de afaceri externe și membru al echipei executive.

Alexandra OlaruFoto: Vodafone Romania

Potrivit informațiilor Vodafone, Alexandra Olaru are o experiență de peste 25 de ani în coordonarea activităților de public affairs, resurse umane și comunicare, dobândită ca membru al echipelor executive în companii internaționale, precum McDonald’s România, Unilever South Central Europe și Nestlé România, acoperind, astfel, industrii diverse, precum și ca președinte al International Advertising Association (IAA).

Printre proiectele coordonate de Alexandra Olaru se numără integrarea operațională a centrelor de producție pentru Nestlé și Unilever, crearea Fundației Unilever și a Institutului Qreator, participarea la transpunerea în legislația națională a directivelor europene din diverse arii de activitate, inițiative de susținere a mediului cultural și activități în domeniul educației, ca membru fondator al Școlii IAA.

Alexandra Olaru a absolvit în 1996 Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale din cadrul Academiei de Studii Economice din București.