Cosmote Romania si-a reconfigurat portofoliul de abonamente pentru persoane fizice, reducand numarul acestora, in schimbul mai multor servicii, a anuntat luni operatorul. Masura a fost luata in urma studiilor de piata, dar si datorita lipsei anumitor facilitati in vechea grila de abonamente.

Astfel, numarul abonamentelor a scazut de la noua la sapte, pretul celui mai mic abonament este mai mare, insa spre deosebire de cele anterioare, noile abonamente nu au numai minute nationale, ci si minute in retea si mesaje scrise, mergand chiar pana la comunicare nelimitata in retea, in functie de planul tarifar ales.

Noile abonamente pornesc de la 5,95 euro/luna, TVA inclus, pentru COSMOTE FULL OPTION 60 (care ofera 60 de minute nationale, 500 de minute si 500 de SMS-uri) si ajung la 59,5 de euro/luna, TVA inclus, pentru COSMOTE FULL OPTION 730 - pachet ce include 730 de minute nationale, convorbiri si mesaje scrise gratuite nelimitat in retea.

Anterior, cel mai mic abonament pleca de la 3 euro (fara TVA), oferind doar 10 minute nationale, cel mai scump fiind cel de 53 euro (fara TVA) care oferea 480 minute nationale.

In acelasi timp au mai fost reduse si taxele pentru convorbirile efectuate in afara abonamentului. Astfel, spun oficialii Cosmote, daca anterior convorbirile efectuate dupa terminarea minutelor incluse in abonament erau tarifate cu 16 eurocenti pe minut fara TVA indiferent de destinatie, in prezent tarifele sunt de 10,7 eurocenti pe minut (cu TVA inclus) in retea si 17,8 eurocenti pe minut (cu TVA inclus) in alte retele.

Cosmote a mai anuntat ca vechile abonamente nu mai sunt disponibile pentru noi activari, dar ca toti abonatii existenti care beneficiaza de acestea pot sa isi pastreze vechile planuri tarifare sau pot opta pentru una dintre noile variante, in functie de conditiile contractuale de care beneficiaza.