Noua operatori interesati de conditiile licitatiei pentru noua licenta de telefonie mobila

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Vineri, 4 iulie 2008, 19:05 Economie | Telecom


Noua companii au cumparat caietul de sarcini pentru licitatia pentru acordarea unei noi licente de comunicatii mobile, pana vineri, 4 iulie, termenul limita impus de Autoritatea de Reglementare (ANRCTI). Este vorba despre: Postelecom Network, RCS-RDS, Romtelecom, Cobalt IT, Tactical Networks, NetPoint, DIGI Tavkoslesi Es Szolgaltato Kft., Saudi Oger Ltd. si Asesoft International. Conform informatiilor autoritatii, data limita de depunere a ofertelor este 4 august, iar desemnarea castigatorului se va face pe data de 8 septembrie a acestui an.

Licitatia vizeaza acordarea unei licente nationale de utilizare a frecventelor radio in vederea furnizarii de retele de date si servicii de comunicatii electronice mobile in benzile de frecvente 410-415/420-425 MHz. Operatorii care detin o licenta de telefonie mobila, respectiv Orange, Vodafone, Cosmote, Zapp, RCS&RDS sunt opriti de la acordarea acestei licente.

De asemenea, Jack Mikaloff, CEO UPC Romania, a declarat recent pentru HotNews.ro ca noua licenta de telefonie mobila nu este in planurile companiei pentru piata romaneasca.

Serviciile minime care trebuie oferite

Potrivit informatiilor ANRCTI, serviciile minimale care trebuie oferite pe aceasta frecventa sunt servicii de voce, servicii de transmisiuni de date la o viteza minima de transfer download de 128 Kb/s si servicii specifice sistemelor PAMR (servicii de voce push to talk, servicii simultane de voce si date, servicii de dispecerat, prioritizarea si punerea in asteptare automata a convorbirilor, convorbiri intre componentii unui grup definit, alocare dinamica in grupuri). Serviciile optionale ce pot fi oferite sunt servicii de localizare, de pachete de date/IP, capabilitatea de a furniza servicii de retele private virtuale (VPN) si aplicatii video.

Cum vor fi evaluate ofertele

Ofertele depuse vor fi evaluate in functie de capacitatea financiara (de exemplu, cifra de afaceri si rata profitului pe anii 2007, 2006, 2005, disponibilitatea financiara pentru investitii in realizarea si operarea retelei, cuantumul total al investitiei in realizarea si operarea retelei), fezabilitatea comerciala (de exemplu, planul de marketing, data lansarii comerciale a tuturor serviciilor minimale), specializarea si experienta (de exemplu, vechimea in operarea retelelor publice de comunicatii electronice si in furnizarea de servicii de comunicatii electronice).

Alte criterii sunt: fezabilitatea tehnica (serviciile optionale propuse, numarul de statii de baza instalate) si acoperirea propusa pentru cele 3 faze de instalare a retelei (drumuri de interes national si judetean si suprafata care vor fi acoperite in cele trei faze). Cerintele minimale pentru acoperirea cu servicii de banda larga sunt acoperirea a cel putin 2.500 km de drumuri nationale europene, a cel putin 55% din teritoriul tarii si a 100 de orase, cu maxim 50.000 de locuitori, pana la sfarsitul anului 2013.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

952 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  deci (Vineri, 4 iulie 2008, 19:22)

  nume [anonim]

  rcs&rds are deja o licenta, cum de mai candideaza iar???
  • 0 (0 voturi)    
   de acord (Vineri, 4 iulie 2008, 19:46)

   huh [anonim] i-a raspuns lui nume

   deja rds il are pe GIGI ce mai vrea? dupa ca ce folosesc telefoane sub orice critica, vorbest 25 de min si te doare urechea de mori.
   • 0 (0 voturi)    
    cumpara-ti alt telefon daca te doare capul (Miercuri, 9 iulie 2008, 14:04)

    comentariu [anonim] i-a raspuns lui huh

    Nu te obliga nimeni sa folosesti telefonul pe care la primit "moka". Este foarte simplu: nu-ti place aparatul respectiv, i-ati unul pe gustul tau fitzos.
  • 0 (0 voturi)    
   RDS (Vineri, 4 iulie 2008, 19:56)

   alexxx [anonim] i-a raspuns lui nume

   rcs rds are licenta 3G; asta e GSM normala in banda 400 Mhz ; RDS are 3G care e 2100Mhz; Oricum licenta asta e mai mult de ochii lumii ca n-o sa fie mare sfaraiala. Piata e impartita n-o sa vina Tavkoslesi Es Szolgaltato Kft sa rupa gura targului.
  • 0 (0 voturi)    
   de curiozitate... (Vineri, 4 iulie 2008, 21:19)

   gix [anonim] i-a raspuns lui nume

   oricine putea cumpara caietu de sarcini..nu inseamna neaparat ca ar candida :)
 • 0 (0 voturi)    
  - (Vineri, 4 iulie 2008, 22:41)

  YO [anonim]

  Saudi Oger Ltd are Zapp
  Romtelecom are Cosmote
  Astea ce mai vor?
 • 0 (0 voturi)    
  Alexx si Yo mai multa documentatie (Joi, 10 iulie 2008, 23:50)

  Lucian [anonim]

  Alexx complet gresit retelel normale de GSM lucreaza pe frecventa de 900/1800/1900Mghz, singurul operator din romania care lucreaza pe frecventa mai mica este Zapp cu frecventa de 450MGHZ...
  Iar ce ai spus tu "YO" e irasi complet gresit Zapp sau Telemobil S.A. cum vrei sa spui e detinut de Qualcom care mai detine Verizon in Sua si LK Telecom din China,Japoniasi Rusia....iar in ceea ce priveste noua societate Cosmote...nu are nici cea mai mica legatura cu Romtelecom intrucat acestia au vandut toata retaua lui Cosmote... In ceea ce priveste intrarea unui nou jucator in indutria telefoniei mobile..singurii care vor avea un beneficiu suntem noi clientii de rand car beneficiem de oferte tari asa de inceput sau partnerii care castig sume frumoase din activari de telefoane


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by