Utilizatorii Cosmote Romania vor putea folosi serviciile de voce si SMS-uri in roaming la bordul curselor liniei aeriene portugheze TAP, companie membra Star Alliance, gratie semnarii unui contract cu operatorul OnAir, a anuntat luni compania de telefonie mobila. Pasagerii vor putea sa foloseasca telefoanele mobile dupa ce avionul urca la o altitudine de peste 6.000 metri, iar Cosmote sustine ca mai multe destinatii vor fi adaugate pe masura ce OnAir semneaza acorduri cu alte linii aeriene, iar infrastructura de comunicatii va fi instalata in aeronavele acestora.

OnAir a fost infiintata in anul 2005, fiind detinuta de Airbus si SITA. OnAir este membra a GSM Association.

Potrivit informatiilor operatorului de telefonie mobila, tarifele de roaming valabile de la 30 august 2008 sunt de 2,975 euro/minut pentru apelurile catre tarile UE si de 5,35 euro/minut pentru apelurile primite. Costul mesajelor scrise trimise este de 0,77 euro.

Conform informatiilor operatorului, in prezent, abonatii Cosmote pot folosi serviciile de roaming in 304 retele de telefonie mobila din 153 de tari, in vreme ce utilizatorii prepay au la dispozitie serviciul de roaming in 279 de retele de telefonie mobila din 151 de tari.