Ministerul Comunicatiilor (MCSI) impreuna cu autoritatea de reglementare in comunicatii (ANCOM) vor da in maxim 10 zile o solutie in privinta oportunitatii celor doua licente WiMAX (prin care se urmareste furnizarea de servicii de internet in banda larga in regiunile sarace si izolate din Romania) pentru anul 2009, a declarat intr-o intalnire online cu cititorii HotNews.ro, Gabriel Sandu, ministrul Comunicatiilor din Romania.

"Pentru MCSI, WiMAX-ul este un obiectiv foarte important. Este suportul de dezvoltare a strategiei e-Romania", a mai precizat Gabriel Sandu.

Reluarea luptei pentru doua licente WiMAX necesita o modificare a actului normativ de aprobare a licitatiei in cauza. Procedura de acordare a doua licente care permit tehnologii de tip WiMAX a esuat in luna februarie a acestui an, dupa ce nicio companie dintre cele sase care achizitionasera caietul de sarcini nu a depus oferte pana la data limita.

Vodafone Romania, unul dintre operatorii care au cumparat caietul de sarcini, au acuzat printre altele atat taxa prea mare de licenta (7,5 milioane euro), cat si obligatiile de acoperire necorespunzatoare.