Peste 300 de specialisti ai tehnologiei informatiei si comunicatiilor si reprezentanti ai administratiilor guvernamentale din intreaga lume vor participa in perioada 19-20 octombrie in Bucuresti la a 18-a editie a Global Forum, unul dintre cele mai importante evenimente la nivel mondial in domeniul tehnologiei informatiei si al comunicatiilor, au anuntat marti organizatorii evenimentului.

Romania a devenit tara organizatoare a acestui eveniment in urma unei competitii cu Statele Unite ale Americii, Taiwan si Elvetia, fiind pentru prima data cand un astfel de eveniment are loc intr-o tara din Europa de Est.

Global Forum se va desfasura la Sala Palatului in Bucuresti si va dezbate subiecte precum: reforma economiei la nivel mondial, stimularea implementarii IT&C in sectoarele de activitate la nivel public si privat pentru a sprijini cresterea economica a societatilor lumii, redefinirea dialogului dintre stat si cetatenii sai prin mijloacele moderne ale comunicarii electronice, conceptele de e-guvernare si e-administratie, inovatia si progresul in domeniu, viitorul societatii informationale si impactul sau asupra organizarii generale a societatii.

Supranumit "Davos-ul IT-ului“, dupa prestigiosul eveniment din Elvetia, Global Forum 2008 a reunit anul trecut, la cea de-a XVII-a editie, participanti din peste 40 de tari.

Global Forum a fost creat in 1992, la initiativa Items International si a Fundatiei Sophia Antipolis si beneficiaza de sprijinul si participarea Comisiei Europene. Evenimentul este co-organizat in Romania impreuna cu ministerul Comunicatiilor (MCSI) si arbitrul telecom (ANCOM), si are drept parteneri: Serviciul Roman de Informatii (SRI) si Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri (FNTM).